Колега, така както го описваш разбирам, че е станало за 1-2 секунди това прегряване. Чисто физически това няма как да се получи, поради простата причина, че не може за толкоз малко време да иде в другия сектор стрелката, ако ще и без вода да е останала колата. Тревогата не бих я нарекъл "фалшива" щото това значи, че имаш проблем по вегигата - датчик-кабели-табло. Редно е да провериш и трите, преди да сменяш каквото и да е по колата. Според мен първо започни от най-лесното - буксички и кабелче. Ако има прекъснат кабел стрелката отива вдясно на макс и светва лампата (и аз си изкарах така акъла като теб веднъж, бяха ми сменяли съединителя и не знам защо бяха откачили тези кабелчета). Не знам дали съм прав и имам верни спомени, но на РП датчиците са два - един за компира и един за таблото. Провери и двата как са като стойности след като прозвъниш кабелите и провериш за лоша връзка.

Според мен дай първо на контакт колата и размърдай кабелите, които отиват към купето (респ.таблото) като някой отвътре гледа дали ще се появи проблем. Ако е там проблемът по кабелите и връзките(а то по-вероятното е да е там, понеже в моторния кош връзките са повече подложени на атм.условия и корозират и се окисляват повече от тези в купето) веднага ще стане ясно.