Г3 ГТИ 115 1996 ел проблем - спират фаровете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Г3 ГТИ 115 1996 ел проблем - спират фаровете

Мнениеот mania » Пон 23 май 2011 22:46

Здравейте, колеги!

Днес като карах вечерта ми спряха фаровете и ми светна индикатора за проблем (червения с удивителна). След минута се оправи. Преди ден през деня пак ми светна индикаторът, но беше през деня и не разбрах, че са спирали фаровете. Габаритите си работеха.

Някакви идеи какво може да е?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Г3 ГТИ 115 1996 ел проблем - спират фаровете

Мнениеот mania » Сря 25 май 2011 9:19

Според един приятел това може да се получава заради ключа. Някакви идеи как мога да го проверя?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 25 май 2011 10:18

Не знам да има сигнализация за повредени фарове,така че може да са два проблема:ключ за фарове+ ниво на спирачна течност,примерно.Не че историята не познава парадокси.И фаровете са без релета в "оригинал",така че автоматики тук няма(за разлика от моята "система").
Я по-подробно опиши:кой точно "удивителен символ" святка,щото при мен само на спирачките има такъв...,па ще предполагаме от какво е

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 25 май 2011 14:57

Ами точно тоя уред, колега - лампичката за ръчната. Верно е странно, но първия път (през деня) светна и не гаснеше за около 30 секунди, а на следващата вечер свети точно когато фаровете спряха. Верно е странно, но и да е съдпадение не вярвам. Аз затова и помислих, че тоя датчик е нещо като оня с варисуваното моторче, жълтия при по-новите коли, който показва че принципно има проблем по колата.
Иначе казах, както си карах и спряха за около минута. Габаритите работеха. Въртях ключа за фаровете, но никва реагция, и по едно време решиха и светнаха. После проблеми нямаше. Нямам идея кво може да е освен ключа...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”