Алармата се включва сама

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Алармата се включва сама

Мнениеот StanTheMan » Пет 27 май 2011 19:55

Здравейте, Колеги,
Алармата започна да се включва, когато си поиска, без значение на какъв режим съм я оставил. Алармата ми е Cobra 5320, не знам дали е оригинална, с нея съм взел колата - как да разбера? Когато се включи и съм наблизо веднага се изключва с дистанционното - не е да започне и да не може да укроти :wink: В момента си заключвам само с ключа и не я пускам, но по принцип мога да я изключа и самата нея отпред с ключето на самата аларма.
Изчетох подобни теми във форума - проверих плафоните реагират на отварянето на всяка една врата.
Имам комфорт модул - работи си, с 4 ел.стъкла съм.
Друго интересно е, че като я заключа и по никакъв начин не мога да я активирам отвън - удрям, ритам и никакъв сигнал :banghead:
Днес установих, че мравки са се преселили в колата :oops: , но не вярвам да е от това, чак толкова да е чувствителен обемния датчик
Акумулаторът ми е сравнително нов, не може да е и от него.
Това всичкото с предисторията, че примерно около 20 дни не съм я пипал пред блока, а за последния месец и половина съм я карал супер малко.

Дайте някакви идеи къде да гледам и какво да проверя :talk:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Алармата се включва сама

Мнениеот Ljubon » Пет 27 май 2011 20:19

vaskoto1 е твоя човек! :да:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 27 май 2011 22:16

Да си слагал светодиоди на плафона?
Плафона на положение отворена врата ли е?
Ако си сложи си крушка и ше се опрай.
Ако е на положение изключено го сложи на положение отворена врата и ше се опрай.
Обикновенно това е причината. Друго за което се сещам е бутон на капака ако има такъв откачи го и виж да не е ръждясал. Ако след тия действия е същият ефекта търси помощ.

п.п. относно това дето не можеш да и активираш шок сензора включваш я и почваш да я дармониш или изчакваш и тогава? Истинските аларми имат период от 1-2мин през които шока се обучава към околната среда. И ако през времето на обучение я удряш ше се вкючи на албанския празник. Активирай алармата изчакай 3-4 мин за по-сигурно и тогава я бий да видиш дали ше се активира.

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Съб 11 юни 2011 20:23

Колеги, малко развитие:
Тъй като снощи открих населението от мравки - основно в шумата и калта, която се е събрала под предното стъкло, там дето стои филтъра на климатика от едната страна и на същото място, ама от шофьорската страна, днес след работа минах през една прахосмукачка и обрах всичкия боклук и от двете страни. Прибрах се и заключих с алармата и... О, чудо - вече три часа и половина не се е пускала, а преди и 5 мин. не можеше да изкара без да записука. Тъпото е, че преди малко като слизах да видя как е положението и пак имаше мравки, но по-малко. Открих им основните "артерии" - отпред под стъклото и отзад като отворя багажника се разхождат по уплътнението на вратата - в багажника нямам, вътре в купето не съм виждал, а и по уплътненията на другите врати също няма.
Колеги, как да се отърва от мравките??? scare

Ljubon написа:vaskoto1 е твоя човек! :да:
Знам, но за съжаление почивам само събота и неделя, когато и той си почива човека 8) , т.е. само в краен случай ще го потърся, като ще трябва да правя шпагати да отсъствам от работа :)
znainainai написа:...
Да си слагал светодиоди на плафона? Не
Плафона на положение отворена врата ли е? Да
....
п.п. относно това дето не можеш да и активираш шок сензора включваш я и почваш да я дармониш или изчакваш и тогава? Истинските аларми имат период от 1-2мин през които шока се обучава към околната среда. И ако през времето на обучение я удряш ше се вкючи на албанския празник. Активирай алармата изчакай 3-4 мин за по-сигурно и тогава я бий да видиш дали ше се активира. Направих го - включих я, изчаках и започнах да удрям, но уви без резултат :cry: след това я отключих с ключа и като отворих вратата веднага се разписка :)

pako74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pako74 » Нед 12 юни 2011 15:59

Колега,аз като си купих колата,голф4,италианка,вътре навсякъде се разхождаха мравки мутанти.Доста се чудих откъде идват,докато не го открих случайно и вече цяла година нямам"квартиранти".Свали си подкалниците-предни и задни,ще останеш учуден какво ще намериш там кал шума и...МРАВКИ :banghead: .При мене всичко беше трамбовано и стигаше до средата на калника.Това упражнение го направих,защото на стария ми голф-3 ,там бяха прогнили калниците и като свалих подкалниците положението беше същото.Тази кал задържа влагата и метала корозира.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”