Одрана броня
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Одрана броня
Вчера някакъв п***л ме е одрал на един паркинг по бронята и е останала от неговата боя и малко надрано, броните са небоядисани(пласмасови), как да процедирам. Може ли да се оправи без да личи нищо? 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Одрана броня
Ако бронята ти е стандартна пластмаса и няма боя ( не е боядисана в цвета на колата ) вземи един шпрей от магазина за бои и го пръсни с черна боя, има специални шреиове за брони, 8 лева струва, и си решаваш проблема! Дано съм те разбрал правилно! 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Търсиш спрей черен мат... Всички ще те разберат 
- piter_96
Не се ли люпи? И спец. ли е за пласмаса?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
При мен не се е люпил никога, като го пръсна на пролет, чак след една година пак го пръскам щото избелява малко.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
piter_96 написа:Не се ли люпи? И спец. ли е за пласмаса?
Когато закупиш шрея, той е специално за брони! Черен ман! Както каза колегата по-горе! Стува около 10 лева!
Значи преди да нанесеш боята, измиваш хубаво въпросното място където ще пръскаш, облепяш около него, ламарините, за да не опръскаш колата, после изсушаваш мястото което ще се боядисва и от разстояние 30 см пръскаш, и гледаш да не задържаш много, шот ще се стече по бронята! Също така гледай когато пръскаш да няма вятър, и да е хубаво времето, за да може да засъхне, ако имах гараж още по-хубаво, вкараи вътре колата и я пръсни бронята, после ако искаш за по-сигурно да изсъхне, един сушоар от 30 сантиметра и си ти!
- piter_96
А на мен ми е по-светла бронята и, ако я пръсна само там може би ще личи и колко ще ми трябва за цялата броня?
-
transform
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Да попитам и аз нещо. Моята броня(предната) на голф 4 също беше жулната. На цвят е бяла с черна лайсна. Та въпроса ми е - може ли да се свали само лайсната и как точно, ако става. Защото майстора, който ми я прави преди дест дни, не знам с какво я боядисвал, но днес забелязах, че тази част, която е боядисал се различава доста от останалата част на лайсната. Боята за десет дни от черна стана сива(аман от майстори). Сега научих за този черен шпрей и ако мога да извадя лайсната, сам ще я напръскам цялата.
- piter_96
А трябва ли нещо със щурка да я изжула? По светъл или по-тъмен спрей да взема? Мерси за всички отговори до сега!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Заглади жулнатото и пробвай с черна вакса за брони, продава се в шишенца и с нея стават черни и като нови.
- piter_96
С какво да го загладя?
- piter_96
Значи-от скоро време гледам, че се люпи бронята и отдолу цветът е тъмно-син. Та въпроса ми е дали ако я напръскам със спрей мат ще стане и да я жула ли със шкурка и ако ДА, с каква?
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Купуваш спрей за брони ! Предварително изтъркай повърхността с финна суха шкурка , след което пръскай със спрея .
Ако бронята е без боя и грапава не се пръска с черен мат ,а спреят се казва структура и е точно за такива неща грапави брони/лайсни и т.н. е добре да се минат само със скочбрайт може и напоен с кореселин не много,а колкото да се обезмасли след като го матираш отново го почисти с кореселин или друг обезмаслител (само да не нещо мазно ,като МРТ АМБ/в и т.н.)ако има прекалено дълбоки деруги ги обери "мустаците" с макетен нож или самобръсначка препоръчва се с нея защото ще ги обереш равномерно и няма дълбаеш и спестяваш търкане
Не разбрах каква е колата,но определено не пръскай само участъка където е одрано или жулнато,а целия детайл хем ще стане като ново хем няма да се личи,ако пръснеш с черен мат до някакво време гарантирано улюпване и т.н.
До колегата с Голф 4 за предната лайсна сваля се за 1 мин само махни номера и направи същата процедура на цялата ще останеш очарован
Цена на спрея е около 9/11лв на Боди колор са масовите скочбрайта 1 метър сивия е около 5 лв вземете 20/30см няма да ви трябва повече
Дано съм помогнал
Поздрави
Не разбрах каква е колата,но определено не пръскай само участъка където е одрано или жулнато,а целия детайл хем ще стане като ново хем няма да се личи,ако пръснеш с черен мат до някакво време гарантирано улюпване и т.н.
До колегата с Голф 4 за предната лайсна сваля се за 1 мин само махни номера и направи същата процедура на цялата ще останеш очарован
Цена на спрея е около 9/11лв на Боди колор са масовите скочбрайта 1 метър сивия е около 5 лв вземете 20/30см няма да ви трябва повече
Дано съм помогнал
Поздрави
Последна промяна от MAYKI на Вто 31 май 2011 19:09, променено общо 1 път.
И моята броня беше надрана. Цялата е пластмасова и черна. Тъй като имаше на места много дълбоки драскотини, първо ги обрах леко с макетно ножче и после с шкурка. Накрая пръснах със спрей за брони - черен мат (не съм сигурен дали има и други разновидности) и стана като нова. Пръснах решетката, лайсната на предната престилка, задната броня и ласните, които минават през вратите. Останах много доволен. Така че давай смело. Един съвет - преди да пръскаш със спрея обезмасли хубаво частта, която ще боядисваш. Успех! 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”