Как да отворя при паднал акумулатор Г4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Andro'
Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
Двигател: ATD 2002
Контакти:

Как да отворя при паднал акумулатор Г4?

Мнениеот Andro' » Сря 27 юли 2011 18:08

Здравейте колеги, преди да поискам помощта ви прегледах темите свързани с моя проблем, но не намерих конкретен отговор, за това ви моля за помощ.
Акумулатора е паднал и не мога да си отворя колата. Пробвах с ключа - не става, нито вратата нито багажника.
Явно дори за централното не стига тока да отключи. Има ли вариант да си отворя поне предния капак отвън, за да извадя и заредя акумулатора?

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да отворя при паднал акумулатор Г4?

Мнениеот hinev » Сря 27 юли 2011 18:23

Сигурен ли си че е паднал , може да е от батерията на дистанционното.
За предният капак незнам на Г2 може го отвориш като изкараш емблемата но за Г4 не съм сигурен.

Последна промяна от hinev на Сря 27 юли 2011 18:24, променено общо 1 път.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 27 юли 2011 18:23

С ключ се отваря чисто механично съответната врата,ако разбира се не е променено нещо в системата.Виж някак под колата,дали може да се стигне до дебелата жица на генератора и една дебела жица на стартера,и на двете би трябвало да е постоянен "+" от акумулатора,маса-където хванеш желязо.Та на тези точки да закачиш външен акумулатор.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Сря 27 юли 2011 18:38

Нещо не мога да разбера.
Голф 4 без акумулатор си се отключва и заключва с ключа също като другите автомобили.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 27 юли 2011 18:41

Мда,ако някой преди това не се е намесвал!Мойта кочинка отключва само багажника,вратите са прецакани!
Дали може да ти е сменяван ключа?Ако имаш резервни пробвай с тях!

Потребителски аватар
Andro'
Контакти:

Мнениеот Andro' » Сря 27 юли 2011 18:45

hinev написа:Сигурен ли си че е паднал , може да е от батерията на дистанционното.
За предният капак незнам на Г2 може го отвориш като изкараш емблемата но за Г4 не съм сигурен.

Сигурен съм, батерията на дистанционното е наред, скоро я сменях.

Мда,ако някой преди това не се е намесвал!Мойта кочинка отключва само багажника,вратите са прецакани!
Дали може да ти е сменяван ключа?Ако имаш резервни пробвай с тях!

Имам съмнения, че ключалката на шоф. врата е прецакана, за тази на багажника съм сигурен, там ключа не влиза въобще, а преди работеха и двете. Имам един ключ.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Сря 27 юли 2011 19:29

Лягаш под колата с отверка "торкс 25", сваляш кората под мотора.Стартера е на много удобно място- закачаш кабел към клемата на шалтера ,подаваш ток и си готов.

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Сря 27 юли 2011 19:33

Доколкото видях самия механизъм на вратите, докато си оправях микроключетата. Няма начин вратите да се отключат ако няма ток. Единствено багажника може да се отключи чисто механично с ключа. Пробвай отново да отключиш багажника. :(

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 27 юли 2011 19:47

Колега, има голяма вероятност да не ти влиза ключа в ключалката на багажника, защото тя е мръсна. При мен беше така (на Поло) и го пръскахме със спрей за почистване (ВД 40, имаше и някакви други марки, дето са за отвиване на болтчета и т.н.) и се поразмърда, развъртя и вече си работи. Пробвай с някакъв такъв спрей, какъвто имаш ти или комшия, приятел и дано стане. :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 27 юли 2011 20:04

sam_boha написа:Колега, има голяма вероятност да не ти влиза ключа в ключалката на багажника, защото тя е мръсна. При мен беше така (на Поло) и го пръскахме със спрей за почистване (ВД 40, имаше и някакви други марки, дето са за отвиване на болтчета и т.н.) и се поразмърда, развъртя и вече си работи. Пробвай с някакъв такъв спрей, какъвто имаш ти или комшия, приятел и дано стане. :да:

Това е начина!И аз бях така!Пръскай със спрей и "мушкай" mhihi внимателно,за да не счушиш ключа!Аз се мъчих сигурно около час,докато отворя багажника!

Потребителски аватар
Andro'
Контакти:

Мнениеот Andro' » Сря 27 юли 2011 20:44

k_garchev написа:
sam_boha написа:Колега, има голяма вероятност да не ти влиза ключа в ключалката на багажника, защото тя е мръсна. При мен беше така (на Поло) и го пръскахме със спрей за почистване (ВД 40, имаше и някакви други марки, дето са за отвиване на болтчета и т.н.) и се поразмърда, развъртя и вече си работи. Пробвай с някакъв такъв спрей, какъвто имаш ти или комшия, приятел и дано стане. :да:

Това е начина!И аз бях така!Пръскай със спрей и "мушкай" mhihi внимателно,за да не счушиш ключа!Аз се мъчих сигурно около час,докато отворя багажника!

Мерси колеги, ще пробвам утре сутрин и ще пиша. :да:

Потребителски аватар
tehniiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tehniiik » Чет 28 юли 2011 9:04

Това за багажника е точно така.И при мене нямаше мушкане,но след разкисване с wd-40 и полека лека влезе (като снощи mhihi ) и багажника вече си действа и с ключа.Идеята за плюсовия кабел на акумулатора също не е зле.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 28 юли 2011 11:40

И аз смятам че би трябвало да стане механично с ключа, но както казват колегите може би нещо е препасвано. И при мен едната врата има място за ключ обаче ключа влиза до половината и до там. Явно е отваряна врата и е сменян механизма и са препасвали нещо. Другата врата последния път когато сменях и тоя механизъм сичко си дойде на мястото. Мога да я отворя само с ключ без централно без нищо.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 28 юли 2011 12:52

При голф 4 ключалките на предните врати нямат механична връзка с бравата , при завъртане ключа натиска само две микро ключета . Механично може да се отключи само багажника.!!! :deal

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 28 юли 2011 12:55

achodemo написа:При голф 4 ключалките на предните врати нямат механична връзка с бравата , при завъртане ключа натиска само две микро ключета . Механично може да се отключи само багажника.!!! :deal

scare Не е вярно!Ще ме караш да ги направя и да ти покажа!В момента моите не работят,защото ги разглобвах,но преди това със свален акумулатор(зареждаше се) си заключвах и отключвах колата!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”