Здравейте колеги, преди да поискам помощта ви прегледах темите свързани с моя проблем, но не намерих конкретен отговор, за това ви моля за помощ.
Акумулатора е паднал и не мога да си отворя колата. Пробвах с ключа - не става, нито вратата нито багажника.
Явно дори за централното не стига тока да отключи. Има ли вариант да си отворя поне предния капак отвън, за да извадя и заредя акумулатора?
Как да отворя при паднал акумулатор Г4?
Re: Как да отворя при паднал акумулатор Г4?
Сигурен ли си че е паднал , може да е от батерията на дистанционното.
За предният капак незнам на Г2 може го отвориш като изкараш емблемата но за Г4 не съм сигурен.
За предният капак незнам на Г2 може го отвориш като изкараш емблемата но за Г4 не съм сигурен.
Последна промяна от hinev на Сря 27 юли 2011 18:24, променено общо 1 път.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
С ключ се отваря чисто механично съответната врата,ако разбира се не е променено нещо в системата.Виж някак под колата,дали може да се стигне до дебелата жица на генератора и една дебела жица на стартера,и на двете би трябвало да е постоянен "+" от акумулатора,маса-където хванеш желязо.Та на тези точки да закачиш външен акумулатор.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо не мога да разбера.
Голф 4 без акумулатор си се отключва и заключва с ключа също като другите автомобили.
Голф 4 без акумулатор си се отключва и заключва с ключа също като другите автомобили.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Мда,ако някой преди това не се е намесвал!Мойта кочинка отключва само багажника,вратите са прецакани!
Дали може да ти е сменяван ключа?Ако имаш резервни пробвай с тях!
- Andro'
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: ATD 2002
- Контакти:
hinev написа:Сигурен ли си че е паднал , може да е от батерията на дистанционното.
Сигурен съм, батерията на дистанционното е наред, скоро я сменях.
Мда,ако някой преди това не се е намесвал!Мойта кочинка отключва само багажника,вратите са прецакани!
Имам съмнения, че ключалката на шоф. врата е прецакана, за тази на багажника съм сигурен, там ключа не влиза въобще, а преди работеха и двете. Имам един ключ.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Лягаш под колата с отверка "торкс 25", сваляш кората под мотора.Стартера е на много удобно място- закачаш кабел към клемата на шалтера ,подаваш ток и си готов.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Доколкото видях самия механизъм на вратите, докато си оправях микроключетата. Няма начин вратите да се отключат ако няма ток. Единствено багажника може да се отключи чисто механично с ключа. Пробвай отново да отключиш багажника. 
Колега, има голяма вероятност да не ти влиза ключа в ключалката на багажника, защото тя е мръсна. При мен беше така (на Поло) и го пръскахме със спрей за почистване (ВД 40, имаше и някакви други марки, дето са за отвиване на болтчета и т.н.) и се поразмърда, развъртя и вече си работи. Пробвай с някакъв такъв спрей, какъвто имаш ти или комшия, приятел и дано стане. 

- k_garchev
- Контакти:
sam_boha написа:Колега, има голяма вероятност да не ти влиза ключа в ключалката на багажника, защото тя е мръсна. При мен беше така (на Поло) и го пръскахме със спрей за почистване (ВД 40, имаше и някакви други марки, дето са за отвиване на болтчета и т.н.) и се поразмърда, развъртя и вече си работи. Пробвай с някакъв такъв спрей, какъвто имаш ти или комшия, приятел и дано стане.
Това е начина!И аз бях така!Пръскай със спрей и "мушкай"
внимателно,за да не счушиш ключа!Аз се мъчих сигурно около час,докато отворя багажника!- Andro'
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: ATD 2002
- Контакти:
k_garchev написа:sam_boha написа:Колега, има голяма вероятност да не ти влиза ключа в ключалката на багажника, защото тя е мръсна. При мен беше така (на Поло) и го пръскахме със спрей за почистване (ВД 40, имаше и някакви други марки, дето са за отвиване на болтчета и т.н.) и се поразмърда, развъртя и вече си работи. Пробвай с някакъв такъв спрей, какъвто имаш ти или комшия, приятел и дано стане.
Това е начина!И аз бях така!Пръскай със спрей и "мушкай"внимателно,за да не счушиш ключа!Аз се мъчих сигурно около час,докато отворя багажника!
Мерси колеги, ще пробвам утре сутрин и ще пиша.

- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Това за багажника е точно така.И при мене нямаше мушкане,но след разкисване с wd-40 и полека лека влезе (като снощи
) и багажника вече си действа и с ключа.Идеята за плюсовия кабел на акумулатора също не е зле.
) и багажника вече си действа и с ключа.Идеята за плюсовия кабел на акумулатора също не е зле.- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
И аз смятам че би трябвало да стане механично с ключа, но както казват колегите може би нещо е препасвано. И при мен едната врата има място за ключ обаче ключа влиза до половината и до там. Явно е отваряна врата и е сменян механизма и са препасвали нещо. Другата врата последния път когато сменях и тоя механизъм сичко си дойде на мястото. Мога да я отворя само с ключ без централно без нищо.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
При голф 4 ключалките на предните врати нямат механична връзка с бравата , при завъртане ключа натиска само две микро ключета . Механично може да се отключи само багажника.!!! 

- k_garchev
- Контакти:
achodemo написа:При голф 4 ключалките на предните врати нямат механична връзка с бравата , при завъртане ключа натиска само две микро ключета . Механично може да се отключи само багажника.!!!
Не е вярно!Ще ме караш да ги направя и да ти покажа!В момента моите не работят,защото ги разглобвах,но преди това със свален акумулатор(зареждаше се) си заключвах и отключвах колата!Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”