нов картер от магазина или от морга?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

нов картер от магазина или от морга?

Мнениеот mupk0 » Съб 04 юни 2011 23:05

Здравейте колеги.След онзиденшното ми ходене до София стана малак инцидент с голяма дупка и помощ от един "шоп".Картера е здрав(не е пукнат),но е доста добре нагънат(може да не успея да развия пробката при следваща смяна на масло) и леко просълзя от болтовете му,за който се държи(явно се посука).Та идеята ми е да си взема картер от магазина или от моргата?Гледам в евро 07 има като марки VAN WEZEL/BIRTH/E-RO/TRUCKTEC.Като цена нямат разлика освен марката(за пример гледах в Euro07,заради онлайн каталога им,не съм казал,че задължително от там трябва да е ).Другият вариянт е да взема от морга някакъв,но пък да не е гаден като цяло.Защото ако трябва да дам 30-40лв на морга за картер,а в магазина има за 50-60лв нов,то предпочитам да е нов!Просто не съм сигурен в здравината им.Ако някой има наблюдение да каже(моят монтьор ,който ми прави колата ми даде съвет за нов)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: нов картер от магазина или от морга?

Мнениеот emo-gar » Съб 04 юни 2011 23:11

Абе и аз съм за такъв съвет-нов,ама тоя леген поне може да се убедиш визуално дали е читав.Та може и в морга,все пак разлика от 30-на лв.,ще отидат за уплътнението.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 04 юни 2011 23:17

Разхода за гарнитурата е константа колега.Отделно ако картера е нов може и с залепяне с подходящият силикон вместо гарнитура.(опита на момчето показва,че чисто нов картер и точният силикон за гарнитура(нямам си наидея какъв,но може би от черния на виктор реинз) няма проблеми).Просто идеята е дали си заслужава новата част,защото е парче тенекия.Не е въпроса до това дали ще дадеш с 20лв отгоре,а дали качеството е същото.Защото при евентуален удар пак,да не текне като лейка

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 04 юни 2011 23:21

За да се ползва лепилен уплътнител,трябва идеално да пасват двете повърхности.И от личен опит:винаги читави части от морга са пасвали идеално,макар само някои тенекии да съм взимал,не така става с някои нови...,та затова.Провери резбата на пробката.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 05 юни 2011 8:15

Купувал съм картер от Евро-то за Опел Тигра.Стана си 1:1 на мястото.Ако го търсиш от морга,трябва да гледаш изобщо да не е ужулван или огънат одолу,защото е ламаринен и поддава веднага горе при болтовете.Аз лично слагам и г-ра и силикон.Гарнитурите,които се продават вече са гумени,а не като оригиналната ти - клингерит или коркова.Съответно мацаш здраво със силикон (черния на Рейнц) и лепиш здраво. Картера на Пасат-а ми е удрян от преди мен и леко сълзеше от болтовете.Оказа,се че е съвсем леко крив,като го свалих,но не исках да го бия с чука и да го изправям,за това си го омазах със силикон,сложих една нова гарнитура (пак на Рейнц), качих си го и до ден днешен няма капка масло от там.
:beer

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 05 юни 2011 8:58

mupk0 написа:Здравейте колеги.След онзиденшното ми ходене до София стана малак инцидент с голяма дупка и помощ от един "шоп".Картера е здрав(не е пукнат),но е доста добре нагънат(може да не успея да развия пробката при следваща смяна на масло) и леко просълзя от болтовете му,за който се държи(явно се посука).Та идеята ми е да си взема картер от магазина или от моргата?Гледам в евро 07 има като марки VAN WEZEL/BIRTH/E-RO/TRUCKTEC.Като цена нямат разлика освен марката(за пример гледах в Euro07,заради онлайн каталога им,не съм казал,че задължително от там трябва да е ).Другият вариянт е да взема от морга някакъв,но пък да не е гаден като цяло.Защото ако трябва да дам 30-40лв на морга за картер,а в магазина има за 50-60лв нов,то предпочитам да е нов!Просто не съм сигурен в здравината им.Ако някой има наблюдение да каже(моят монтьор ,който ми прави колата ми даде съвет за нов)

Колега,наскоро ми се налага да взимам картер и си взех от авто-морга,намират се перфектни за 10-15лв,та не мисля,че си заслужава да взимаш нов :да: ...ако е ръждив,прешкурваш го,пръскаш му некъв топлоустойчив спрей и става,като нов.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”