Взех си нов касетофон и при изключването му остава да свети часовника на дисплея,но каква беше моята изненада когато алармата не се задейства. Като сваля панела на касетофона предполагам се изключва тотално тогава алармата заключва от дистанционното.Захранването на касетофона го правих като свързах заедно червения и оранжевия кабел заедно и те отиват към постоянен плюс към инсталацията на колата. Алармата е слагана преди 5-6 години и е уж от по добрите китайски.
Та възможно ли е да следи консумацията към касетофона и когато работи да не може да се активира.
Сега когато трябва да заключа колата трябва винаги да свалям панела.
Някой да има идея от къде идва проблема.Не ми се свърза директен кабел до акумулатора, щото сега съм на стандартната букса. И тия китайските аларми дали имат възможност да се изключва тази функция?.
Колата е Голф 3 94 год бензин.

Алармата не заключва преди да махна панела на касетофона
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Алармата не заключва преди да махна панела на касетофона
По-добре намери в менюто на радиото как се изключва часовника при спряно радио.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Оранжевият кабел от цд-то ли?Той е за осветлението на плеара,незнам защо си го вързал за червеният!
предполагам има предвид жълтия
и аз бих почнал от настройките на касетофона, бих изключил часовника.
п.с. при мен също имаше някаква аномалия с плеър на пасат В5.5 след свързване с евробуксата (като жълтия и червения кабел ги вързах един за друг!) спря да ми работи заключването от дистанционното в ключа. Не можеше дори да се обучи, след това си го вързах както трябва просто размених местата на жълтия и червения кабел, като ги кръстосах според инструкциите и дистанционното започна да работи, дали стана случайно не мога да кажа, доста хора на ти с токовете и ключовете не можаха да дадат смислен отговор.

п.с. при мен също имаше някаква аномалия с плеър на пасат В5.5 след свързване с евробуксата (като жълтия и червения кабел ги вързах един за друг!) спря да ми работи заключването от дистанционното в ключа. Не можеше дори да се обучи, след това си го вързах както трябва просто размених местата на жълтия и червения кабел, като ги кръстосах според инструкциите и дистанционното започна да работи, дали стана случайно не мога да кажа, доста хора на ти с токовете и ключовете не можаха да дадат смислен отговор.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
При мен изчезна зумера за забравени светлини и мигачите при заключване с дистанционното.
Просто резнах жълтия кабел преди буксата и запазих мосчето м/у червения и жълтия и всичко се оправи.
Просто резнах жълтия кабел преди буксата и запазих мосчето м/у червения и жълтия и всичко се оправи.
Колега алармата ти следи за консумация по ток които наи вероятно е над 100мА за това не заключва .Чрез препрограмиране (пускане и спиране на функции) от някои алармаджия се маха следеното по ток и си ок.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сериозно ли препоръчваш да се игнорира повишената консумация на ток, вместо да се "отстрани"?
Ми явно на колегата не му пречи.Дал е пари за касетофон които или да го върже нормално и да не може да си слуша музика при махнат контакт , .Казвам как може да си реши проблема с алармата все пак е произведена в китаи и не се знае на колко реагира като консумация .А и са догатки за точната консумация все пак казвам от какво му се не му се вкл алармата .
- yordankl
- Автомобил:
- Двигател:
Да се отчета какво направих след като изчетох мненията-за което благодаря.
Стигнах до извода че проблема не е от алармата която се указа че е от типа на Марк1300 от около 60 лева.Типичната схема на свързване не предполага следенето на консумация откъм радиото.По нататък разгледах стандартния сноп кабели към радиото. На моя Голф 3 има червен с бяло е захранване от акумулатора през бушон/основното захранване-той е и по дебел/, следващия е по тънък кафяв с червена нишка се указа че на него се появява захранване когато се вкара контактния ключ/ без да се завърта на контакт/. Та последно реших да свържа радиото по стандартната схема - отделно 12волта от акумулатора и 12 волта идващи от контактния ключ.Свързах ги така и централното си заработи както трябва с алармата.Всъщност така стана по добре защото понякога жената забравя радиото включено , а така като се извади контактния ключ радиото се самоизключва като си пази настройките.
Та преди свързването беше - червения и жълтия на радиото вързани заедно отиват към червения с бяло 12 волта на инсталацията.Не съм абсолютно сигурен но мисля че централното заключване има функцията да следи консумацията откъм касетофона и това е заложено от инженерите на VW и затова не заключваше , а не е виновна алармата.
Стигнах до извода че проблема не е от алармата която се указа че е от типа на Марк1300 от около 60 лева.Типичната схема на свързване не предполага следенето на консумация откъм радиото.По нататък разгледах стандартния сноп кабели към радиото. На моя Голф 3 има червен с бяло е захранване от акумулатора през бушон/основното захранване-той е и по дебел/, следващия е по тънък кафяв с червена нишка се указа че на него се появява захранване когато се вкара контактния ключ/ без да се завърта на контакт/. Та последно реших да свържа радиото по стандартната схема - отделно 12волта от акумулатора и 12 волта идващи от контактния ключ.Свързах ги така и централното си заработи както трябва с алармата.Всъщност така стана по добре защото понякога жената забравя радиото включено , а така като се извади контактния ключ радиото се самоизключва като си пази настройките.
Та преди свързването беше - червения и жълтия на радиото вързани заедно отиват към червения с бяло 12 волта на инсталацията.Не съм абсолютно сигурен но мисля че централното заключване има функцията да следи консумацията откъм касетофона и това е заложено от инженерите на VW и затова не заключваше , а не е виновна алармата.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Да ама не,алармата го следи ,не централното.По интересното е сега часовника на касетофона работи ли при изваден ключ?Би трябвало според мен.Постоянния плюс е за паметта,този през ключа е за включването и изкл.И не се появява при слагане на ключа,а при натискане на планката около него вследствие завъртането му.
- yordankl
- Автомобил:
- Двигател:
Часовника визуално се изключва но иначе си работи , а що се отнася до ключа на запалването е необходимо само да го пъхна и захранването се появява.Не е необходимо да го завъртам на контакт.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Значи ключалката ти е за смяна,планката е задържала.Да,трябва да тръгне касетофона дори като я натиснеш с пръст,но принципно за да остане натиссната ключа леко трябва да се завърти при вкарване.При изкарването не е така-дори върнат в крайно положение планката е натисната.Когато извадиш ключа тя излиза с характерно щракване.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”