вежди на калниците
- panevGT
- Автомобил:
- Двигател:
вежди на калниците
здравейте колеги,искам да попитам,мога ли да си сложа пластмасови вежди на калниците като тея на голф 3 гти и гт,моят голф е обикновен 3 це ел удачно ли е като идея.благодаря предварително
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
Re: вежди на калниците
Може!
Варянти те на такива PVC вежди са два!
Едните са от ГТИ и ГТ, а другите са същите само, че захващат прага и няма нужда на сменяш и лайсните по вратите и калника!
Варянти те на такива PVC вежди са два!
Едните са от ГТИ и ГТ, а другите са същите само, че захващат прага и няма нужда на сменяш и лайсните по вратите и калника!
- panevGT
- Автомобил:
- Двигател:
ама аз нямам никакакви колега,нужно ли е да слагам и пвц праг като на гт и гти?
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Не е нужно аз съм с GT вежди и с други прагове.
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
Аз какви вежди да си търся при положение че сам с обикновени лаисни на вратите ?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
GolfForever написа:Аз какви вежди да си търся при положение че сам с обикновени лаисни на вратите ?
няма значение...всичките за Г-3 стават....аз си сложих защото ми омръзна да ми търкат веждите по паркинга!Става детински лесно!Някои модели са с продължение на лайсната към калниците други са без продължение.И двата вида стават без проблем...само,че при първите се демонтира малката лайсна!
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
И аз обмислям да сложа такива вежди на калниците.Това хем пази от одрасквания, хем е по-красиво!Тревожи ме единствено да не хване ръжда отдолу, като се застоява вода?!
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Точно това е...твърде лесно изгнива отдолу...затова е хубаво да го набухаш със силикон,но после махането е истинско приключение
Иначе захвата е супер лесен.Само като ги видиш и ти става ясно 
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
Най удачния варянт е да се заляпят със силикон!
Но, за да стане като заводско преди да се залепят е хубаво калника да бъде почистен много добре и самата PVC вежда да се надере с шкурка от страната, която ще се лепи, после се маже по цялата повърхност със силикон и се залепва, като допълнително опънем и по няколко ленти с хартиено тиксо отгоре за да залепи хубаво.

Но, за да стане като заводско преди да се залепят е хубаво калника да бъде почистен много добре и самата PVC вежда да се надере с шкурка от страната, която ще се лепи, после се маже по цялата повърхност със силикон и се залепва, като допълнително опънем и по няколко ленти с хартиено тиксо отгоре за да залепи хубаво.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
plamingo написа:И аз обмислям да сложа такива вежди на калниците.Това хем пази от одрасквания, хем е по-красиво!Тревожи ме единствено да не хване ръжда отдолу, като се застоява вода?!
Може...след 5 години...и с тази скрита ръжда да те изкара още 5 години,че и повече....Само,че ръждата почва калника първо по ръба отвътре и отдолу,там където бие лугата...а там вежда няма

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”