не бях имал до сега Голф и преди 20 дена купих един 2001-ва - 1.9TDI с код на мотора ALH и ръчна скоростна кутия. Ден след това, разчитайки, че с 10 години опит на ръчни скорости, жена ми няма да има проблеми, й го дадох да го кара без дори да се усъмня. След което получавам обаждане от нея как колата мирише на изгоряло. Веднага ми светна, че е презорила съединителя, понеже "била отвикнала" да кара ръчни скорости (Пасатът ни е автоматик). И така, като видях колата, наистина миришеше на изгоряло феродо. Проверих спирачките, но те не миришеха, а миризмата идваше от мотора. Колата си вървеше нормално. Съединителя си включваше на всички скорости,даже с превключване на по-долни предавки на високи обороти и без да изплюва, както съм чел на задна и пета. Миризмата обаче си стоеше. Миризмата дойде отново след две седмичен престой без каране, когато се върнахме от почивка в България. И преди 3 дена я заведох на майстор за смяна на съединителя. Смениха го и се оказа, 4е два от зъбите на притискателния диск са счупени. Взех колата след 900 дойлера ремонт и забелязах, че след превключване на по-горна предавка нещо трака на разхлабено и миризмата след 2 дена каране не изчезва, ами си е все така свежа.
Полудял съм. Мирише на феродо тая бракма и ми идва да я засиля в морето. Като се върнах от България и пасатът ми се счупи(за което пак писах тема и за който също ще идат 1000 бойлера) и вече не знам какво да правя. Да ги заменям ли с японски или даже по-лошо - с някоя американска кошница.....?
Моля помогнете!

Все пак си в по-благоприятна ситуация - поне частите са оригинални и няма турски и китайски ментаци там.