ключ голф 4
- jorkin82
- Автомобил:
- Двигател:
ключ голф 4
колеги някои знае ли как се сваля чипът от ключа на голф 4 искам да си сменя кутииката сас друга защото моята е много изтъркана разглобих го преди малко и видях каде се намира чипа но ми се струва че е залепен пробвах сас отверка и леко се пропука страхме е да не се счупи нацяло ....какви са последтсвията ако се счупи нацяло...
- jorkin82
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ключ голф 4
ако го нагрея с нещо 

- jorkin82
- Автомобил:
- Двигател:
ако някои знае каде се намира имобилаизера в купето ще сам му много благодарен ако ми каже...
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Трябвало е като си отворил горната част на ключа, леко да нагрееш ампулата с пистолет за топъл въздух. (То така се отлепва и емблемата му без да се повреди.)
От жегата нищо няма да и стане. Това дето си го направил с отверката ... може да и е било последното.
Иначе тази ампула чрез антената - черната гривна на контактния ключ, си говори с имобилайзера в таблото. То пък от своя страна кореспондира с ECU-то.
От жегата нищо няма да и стане. Това дето си го направил с отверката ... може да и е било последното.
Иначе тази ампула чрез антената - черната гривна на контактния ключ, си говори с имобилайзера в таблото. То пък от своя страна кореспондира с ECU-то.
- jorkin82
- Автомобил:
- Двигател:
мерси на всички колеги...искам да попитам още нещо колата запали днеска явно несам успял да повреда много ампулата може ли да се направи дубликат на на тази ампула и на клуча че да си имам резервни ако се повреди нацяло моят. 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Може но е около 100-150лв. има колеги от форума които се занимават с такива неща консултирай се с тях или ключар от твоя град.
Ами ако държиш да е с оригинална заготовка ключа, цената ще надхвърли 100 лв със сигурност. Иначе, гледам практика е да се ползват китаиски заготовки за по 2-30 лв, вършат същата работа/даже и тук в форума някои продаваше мисля за по 20 лв/. Един приятел ключар ми каза по техен адрес един път "тия китайските ги отваряш 10 пъти и всяко следващо отваряне може да изстреля ключа на някъде" 

- jorkin82
- Автомобил:
- Двигател:
а някои знае ли цена на дубликат само на ампулата
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Ами ако държиш да е с оригинална заготовка ключа, цената ще надхвърли 100 лв със сигурност. Иначе, гледам практика е да се ползват китаиски заготовки за по 2-30 лв, вършат същата работа/даже и тук в форума някои продаваше мисля за по 20 лв/. Един приятел ключар ми каза по техен адрес един път "тия китайските ги отваряш 10 пъти и всяко следващо отваряне може да изстреля ключа на някъде"
Това не е вярно,имам такъв още не е съвсем завършен (само където съм си играл с него съм го отворил над 200 пъти и никаква промяна в поведението).Това изказване на ключарят ти е търговски трик.Нали и на мен така ми смениха патрон на запалването (само патрон!) за 310лв уж оригинален.За врата искат по 120лв/пренареждане на всяка ключалка по 20лв

Трябва се вземат яко пари,иначе къде им е изгодата.Ще кажеш,че мерцедес караме пък то 12 годишна барака (голф 4)

- jorkin82
- Автомобил:
- Двигател:
колеги ако някои знае ама сас сигурност ако ми се скапе нацяло клуча ще може ли после да ми обучат друга ампула кам имобилаизера или ще им трябва моята за дубликат.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ами то така се прави - изтриват се старите ключове от паметта и се обучават новите.
Ако имаш стара ампула и тя трябва да се обучи наново.
За целта обаче трябва за имаш ПИН кода на таблото.
Абе те, хората които се занимават с това, много добре знаят какво трябва да направят.
Ако имаш стара ампула и тя трябва да се обучи наново.
За целта обаче трябва за имаш ПИН кода на таблото.
Абе те, хората които се занимават с това, много добре знаят какво трябва да направят.
- jorkin82
- Автомобил:
- Двигател:
значи може и без моята ампула.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ако питаш дали старата ампула е необходима за мостра - да, не е необходима.
Обучаването е нов процес и в паметта се въвеждат само ампулите с които разполагаш. След това и да искаш със старата ампула не можеш да запалиш, ако не е участвала в новото обучаване.
Обучаването е нов процес и в паметта се въвеждат само ампулите с които разполагаш. След това и да искаш със старата ампула не можеш да запалиш, ако не е участвала в новото обучаване.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Може и без нея но цената не скача ли доста? Ако повредиш твоята колата няма да запали ключаря ще трябва да дойде на място и добре ще те пилне.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”