Монтаж на климатик , климатроник

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Монтаж на климатик , климатроник

Мнениеот loshiqa » Вто 07 юни 2011 11:14

Здравейте тъй като смятам скоро да се захвана с това , а и всеки ще ми каже не се вкарвай в филм купи си кола с клима от сега да кажя не искам да сменям колата ! и така колата 3-ка 1.9 д има оферти за пълен комплект климатик и климатроник ,но не са ми ясни доста работи зная ,че филма с климатроника е по-голям ,но все пак не го изключвам като вариант. Интересува ме стойката на компресора от каква кола да търсим и какво друго да търся което е по специфично , кликатроника е от абф всеки пост ще ми бъде полезен разгледал съм и няколко теми в форума за присаждане ! :beer

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Монтаж на климатик , климатроник

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 07 юни 2011 12:05

Не виждам смисъла от темата ти.Първо на дали някой е правил подобна трансплантация ,защото както са ти казали маса хора - няма симисъл.Иначе на въпроса ти - трябва ти кола донор 1.9Д(или нещо подобно) с клиамтик(къде ще я дириш е крупна загадка) със всичко щото климатичната система не е само един компресор - то са стойки,маркучи,радиатори,управление,изпарители......Щом толкова си държиш на колата просто на дълъг път лятото я карай вечер и толкоз - дет се вика на дядо ти някога каруцата да не е била с климатроник :lol:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 07 юни 2011 12:09

И аз мислех д аправя разни трансплантации, но се отказах. Принципно на Г3 пповечето климатици, климатроници са слагани в италия - от там са тия Диавия и пр, обаче тук надали някой ще се занмава - стари части, занимавка... По-добре не с ихаби колата, щом си я харесваш. А ак онякой се навие сигурно ще те одере с поне 500 лв за нещо, което вече е амортизирано. Не си заслужава просто ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 07 юни 2011 12:19

mania написа:По-добре не с ихаби колата, щом си я харесваш.

На мен това ми е мисълта.Иначе от слънцето частично може да ти помогне хубаво UV фолио на джамовете.Иначе дори и малоумната Диавиа дето е силно казано климатик сигурно е струвало 2000-3000 лева монтажа ,ама оригиналния сигурно по това време е гонил 5000 :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 07 юни 2011 14:29

Rabbit_TDI написа:Не виждам смисъла от темата ти.Първо на дали някой е правил подобна трансплантация ,защото както са ти казали маса хора - няма симисъл.Иначе на въпроса ти - трябва ти кола донор 1.9Д(или нещо подобно) с клиамтик(къде ще я дириш е крупна загадка) със всичко щото климатичната система не е само един компресор - то са стойки,маркучи,радиатори,управление,изпарители......Щом толкова си държиш на колата просто на дълъг път лятото я карай вечер и толкоз - дет се вика на дядо ти някога каруцата да не е била с климатроник :lol:

Сигурен ли си в думите си?
АЗ,PASSAT,Lilan,djmaster сме си монтирали на колите фабрични климатроници при положение че не са имали нищо :wink:
Даже има написана цяла тема за монтаж на климатроник на МК3 във форума.
viewtopic.php?f=11&t=97809

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 07 юни 2011 15:14

ОК - значи имало кой да помогне ама просто се скатавал :lol: .Това не отменя факта ,че само компресор няма да му свърши работа.

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Сря 08 юни 2011 15:18

абе пич кой е казал само компресор ? просто търся някой който е запознат с тези работи да каже от какво да търся стойка , а не някой като тебе да сере ... празни приказки знам какво ми трябва споко просто питам за това което незнам

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 08 юни 2011 16:29

Търсиш стойка от TDI ако сложиш Sanden 709 трябва да подложиш около 2мм между ушите на компресора и стойката понеже тя е правена за Sanden 7V16 :wink:
За бензинов мотор НЕ става стойката понеже пружината на Г образният лост (на който е ролката за пистовият ремък) е извъртяна на 90 градуса и опира във ГНП-то :idea:

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 13 юни 2011 9:23

Продължавайте с обясненията, на мен ми е много интересно защото и аз като колегата съм решил да правя същото със същия двигател само че на Поло.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”