Монтаж на климатик , климатроник
-
loshiqa
- Автомобил:
- Двигател:
Монтаж на климатик , климатроник
Здравейте тъй като смятам скоро да се захвана с това , а и всеки ще ми каже не се вкарвай в филм купи си кола с клима от сега да кажя не искам да сменям колата ! и така колата 3-ка 1.9 д има оферти за пълен комплект климатик и климатроник ,но не са ми ясни доста работи зная ,че филма с климатроника е по-голям ,но все пак не го изключвам като вариант. Интересува ме стойката на компресора от каква кола да търсим и какво друго да търся което е по специфично , кликатроника е от абф всеки пост ще ми бъде полезен разгледал съм и няколко теми в форума за присаждане ! 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Монтаж на климатик , климатроник
Не виждам смисъла от темата ти.Първо на дали някой е правил подобна трансплантация ,защото както са ти казали маса хора - няма симисъл.Иначе на въпроса ти - трябва ти кола донор 1.9Д(или нещо подобно) с клиамтик(къде ще я дириш е крупна загадка) със всичко щото климатичната система не е само един компресор - то са стойки,маркучи,радиатори,управление,изпарители......Щом толкова си държиш на колата просто на дълъг път лятото я карай вечер и толкоз - дет се вика на дядо ти някога каруцата да не е била с климатроник 
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мислех д аправя разни трансплантации, но се отказах. Принципно на Г3 пповечето климатици, климатроници са слагани в италия - от там са тия Диавия и пр, обаче тук надали някой ще се занмава - стари части, занимавка... По-добре не с ихаби колата, щом си я харесваш. А ак онякой се навие сигурно ще те одере с поне 500 лв за нещо, което вече е амортизирано. Не си заслужава просто 
- Rabbit_TDI
- Контакти:
mania написа:По-добре не с ихаби колата, щом си я харесваш.
На мен това ми е мисълта.Иначе от слънцето частично може да ти помогне хубаво UV фолио на джамовете.Иначе дори и малоумната Диавиа дето е силно казано климатик сигурно е струвало 2000-3000 лева монтажа ,ама оригиналния сигурно по това време е гонил 5000
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Rabbit_TDI написа:Не виждам смисъла от темата ти.Първо на дали някой е правил подобна трансплантация ,защото както са ти казали маса хора - няма симисъл.Иначе на въпроса ти - трябва ти кола донор 1.9Д(или нещо подобно) с клиамтик(къде ще я дириш е крупна загадка) със всичко щото климатичната система не е само един компресор - то са стойки,маркучи,радиатори,управление,изпарители......Щом толкова си държиш на колата просто на дълъг път лятото я карай вечер и толкоз - дет се вика на дядо ти някога каруцата да не е била с климатроник
Сигурен ли си в думите си?
АЗ,PASSAT,Lilan,djmaster сме си монтирали на колите фабрични климатроници при положение че не са имали нищо
Даже има написана цяла тема за монтаж на климатроник на МК3 във форума.
viewtopic.php?f=11&t=97809
- Rabbit_TDI
- Контакти:
ОК - значи имало кой да помогне ама просто се скатавал
.Това не отменя факта ,че само компресор няма да му свърши работа.
-
loshiqa
- Автомобил:
- Двигател:
абе пич кой е казал само компресор ? просто търся някой който е запознат с тези работи да каже от какво да търся стойка , а не някой като тебе да сере ... празни приказки знам какво ми трябва споко просто питам за това което незнам
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Търсиш стойка от TDI ако сложиш Sanden 709 трябва да подложиш около 2мм между ушите на компресора и стойката понеже тя е правена за Sanden 7V16
За бензинов мотор НЕ става стойката понеже пружината на Г образният лост (на който е ролката за пистовият ремък) е извъртяна на 90 градуса и опира във ГНП-то
За бензинов мотор НЕ става стойката понеже пружината на Г образният лост (на който е ролката за пистовият ремък) е извъртяна на 90 градуса и опира във ГНП-то
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Продължавайте с обясненията, на мен ми е много интересно защото и аз като колегата съм решил да правя същото със същия двигател само че на Поло.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”