в какво се изразява буксуването на съединителя
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
в какво се изразява буксуването на съединителя
някой може ли да обясни в какво точно се състои буксуването на съединителя.има ли някакви по-специални признази, по какво може да се познае.интересува ме по-специално за голф4 1.6.ще съм много благодарен ако някой обесни 

Re: в какво се изразява буксуването на съединителя
Примерно подаваш газ,оборотите се покачват а скороста не нараства.Ако колата е натоварена дори неможеш да потеглиш само се увеличават оборотите на мотора.Нека колегите да помогнат как точно се правеше пробата,но един от варянтите е да вдигнеш ръчната и да се опиташ да тръгнеш.Ако колата изгасне всичко е ОК ако не изгасне съединителя е заминал.Но нека колегите уточнят как точно се правеше.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Караш примерно на 5-та по леко нанагорнище...даваш рязко газ до дупка и гледаш....ако оборотите се покачват,а скоростта остава същата,значи съединителя буксува.Най-лесно се тества на висока предавка - 4 или 5-та,защото тогава съединителя се натоварва най-много и буксува най-много.
Имал съм случаи,когато на 1-ва си гасне мотора при опит за тръгване на спирачка,но на 5-та дори по равен път си буксува осезаемо.
Имал съм случаи,когато на 1-ва си гасне мотора при опит за тръгване на спирачка,но на 5-та дори по равен път си буксува осезаемо.
- toni82
съединителя е нов.може ли да се получат проблеми евентуално от аксиалния лагер.чува се едно трак-трак при натискане на педала на съединителя.при потегляне притриса
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
тресенето може да е от няколко неща :
1. кофти феродов диск (на него има пружини,които поемат вибрациите точно в полу зацепено състояние,което дефакто е момента на претрисането,което усещаш)
2. кофти притискател - не ляга равномерно по феродовия диск
3. проблем с огледалния диск на маховика - ако иа бразди или не е идеално гладък (получава се при каране с износен съдинител,нитовете го надират)...тогава новия феродов не ляга еднакво по цялата площ на огледалния диск и има тресене,защото при отпускане зацепва различно в различните части на огледалния диск...той се върти,а феродовия не и се получава притрисане при различни допир на двата диска.
При некачествени съединители (а такива има колкото искаш),се получава точно този ефект на тресене при тръгване,както и проблема с огледалния диск,който описах.
За лагера - зависи дали потраква от него или вече са разбити пружините на феродовия диск и те подрънкват,когато натискаш и пускаш педала и съответно завърташ и спираш да въртиш феродовия диск.Лагера се върти постоянно,докато работи двигателя,когато натиснеш педала,увеличаваш натоварването на лагера и тогава може да започне да потропва с честотата на въртене на двигателя.

1. кофти феродов диск (на него има пружини,които поемат вибрациите точно в полу зацепено състояние,което дефакто е момента на претрисането,което усещаш)
2. кофти притискател - не ляга равномерно по феродовия диск
3. проблем с огледалния диск на маховика - ако иа бразди или не е идеално гладък (получава се при каране с износен съдинител,нитовете го надират)...тогава новия феродов не ляга еднакво по цялата площ на огледалния диск и има тресене,защото при отпускане зацепва различно в различните части на огледалния диск...той се върти,а феродовия не и се получава притрисане при различни допир на двата диска.
При некачествени съединители (а такива има колкото искаш),се получава точно този ефект на тресене при тръгване,както и проблема с огледалния диск,който описах.
За лагера - зависи дали потраква от него или вече са разбити пружините на феродовия диск и те подрънкват,когато натискаш и пускаш педала и съответно завърташ и спираш да въртиш феродовия диск.Лагера се върти постоянно,докато работи двигателя,когато натиснеш педала,увеличаваш натоварването на лагера и тогава може да започне да потропва с честотата на въртене на двигателя.

- toni82
феродовия диск е нов ,сменян е декември месец.тракането май е от аксиалния лагер.възможно ли е той да товари мотора по някакъв начин.
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
toni82 написа:феродовия диск е нов ,сменян е декември месец.тракането май е от аксиалния лагер.възможно ли е той да товари мотора по някакъв начин.
аксиалния лагер според мен не товари мотора,но докато не се научите как се сменя съединител винаги ще има такива теми. Съединител се сменя комплект(препоръчително е ,а и цената не е фрапираща),или наи малко феродов и лагер,той струва около 30 лв а смяната му е доста повече от него самия.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На висока предавка ако и хвърлиш много газ в движение се усеща.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Опираш предните колела в бордюра, дърпаш ръчна. Палиш мотора, влючваш пета, даваш газ и пускаш съединителя. Ако не угасне, значи боксува.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
muns61 написа:Опираш предните колела в бордюра, дърпаш ръчна. Палиш мотора, влючваш пета, даваш газ и пускаш съединителя. Ако не угасне, значи боксува.
Аз го знам - ръчна до горе, -втора-трета скоросрост при малко повече обороти и отпускаш съединителя нормално. Ако изгасне - вс е наред.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ZFA 159 го е написал по - горе. На най - висока предавка се предава най - голям въртящ момент и там боксуването е най - забележимо.
Здравейте,колеги.Ползвам темата на колегата,защото мисля че ще е полезна и за него.Проблема ми е сходен с неговия. На същия мотор при студена кола,при натиснат педал на съединителя ,усещам треперене на педала,все едно нещо го подбутва.Това при наклон и натисната спирачка.След това, като загря колата, пак го пробвах,но на равно,без спирачка и не усетих треперене.От какво може да е според вас,дали си заминава съединителя или е от акс. лагер.Не съм усетил да боксува съединителя.Мерси предварително за отговорите
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”