промяна в оборотите- 1,6 101 к.с.
промяна в оборотите- 1,6 101 к.с.
Колеги,разбрах, че мененето на оборотите на празен ход е обща слабост на двигателя 1,6 101 к.с., както и това,че най-вероятната причина е стъпковия мотор. Имате ли представа колко струва смяната с нов?
Освен това, вчера ми възникна и друг проблем.Не бях карал колата 2 дни. Като я запалих да тръгна, започна постоянно да гасне. Трябваше да поддържам постоянно високи обороти и по светофарите и да я поиздухам малко. Оправи се след 3-4 километра.Беше ми правила подобен проблем преди повече от година. Възможно ли е да е от бензина или вероятно има друг проблем?
Освен това, вчера ми възникна и друг проблем.Не бях карал колата 2 дни. Като я запалих да тръгна, започна постоянно да гасне. Трябваше да поддържам постоянно високи обороти и по светофарите и да я поиздухам малко. Оправи се след 3-4 километра.Беше ми правила подобен проблем преди повече от година. Възможно ли е да е от бензина или вероятно има друг проблем?
Re: промяна в оборотите- 1,6 101 к.с.
Проблема ти е стъпковия мотор.
Засега не търси да купуваш нов, просто почисти/промий стария.
Засега не търси да купуваш нов, просто почисти/промий стария.
извинявам се, че ползвам темата, но по някога и аз имам проблем при палене.Тъй като колата рядко се кара и като загрее и понягока трудно пали.Горивния филтър е сменен.1.6 АКЛ.По точно пали и гасне вендага.Мислил съм за свещи, имобилайзер.Възможно е и дросел, стъпково моторче
-
nevenrapof
- Автомобил:
- Двигател:
Възможна причина може и да бъде температурен или някой термо датчик!
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
......температурен или някой термо датчик!-?????????????

смених датчик на температурата и колата спря да мени обороти докато е студена, а ме бяха стреснали за проблеми с дроселовата клапа.
-
DonVito_
- Автомобил:
- Двигател:
Предлагам на всички с подобен проблем да си поизчистят дросела и стъпковия мотор.Ако проблема не се оправи търсете проблема другаде.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
проблема все още май не е на 100% решен.И моята мени леко оборотите ама само при загрял двигател.Иначе от време на време се случва да гасне при настъпан съединител!!!!!!!!!
А за цени при евентуален ремонт как е?
А за цени при евентуален ремонт как е?
- hitman0013
- Двигател:
за да не почвам нова тема по същия въпрос:паля колата, загрява почти до 90гр или на 90гр. и отпускам педала на газта.Колата продължава да поддържа същата скорост без да намаля все едно е на автопилот,а когато освободя от скорост вдига 4000 оборота и даже при леко натискане на газта оборотите се вдигат още но без да падата/като едно стабилно и постоянно форсиране/.Бутам педала на газта с крака към мен-нищо.Колата е Голф 4 с шибания двигател АКЛ.
На студен двигател няма проблем.
Някой има ли идеи?
А и първият път като ми го направи тоя номер се стреснах и я загасих.Еми няма палене после поне 10-20мин.Задави ли се кво стана?
Някой има ли идеи?
А и първият път като ми го направи тоя номер се стреснах и я загасих.Еми няма палене после поне 10-20мин.Задави ли се кво стана?
hitman0013 написа:за да не почвам нова тема по същия въпрос:паля колата, загрява почти до 90гр или на 90гр. и отпускам педала на газта.Колата продължава да поддържа същата скорост без да намаля все едно е на автопилот,а когато освободя от скорост вдига 4000 оборота и даже при леко натискане на газта оборотите се вдигат още но без да падата/като едно стабилно и постоянно форсиране/.Бутам педала на газта с крака към мен-нищо.Колата е Голф 4 с шибания двигател АКЛ.
Някой има ли идеи?
намирисва ми на стъпково моторче.Пробваи да го почистиш ама внимавай защото бащами от мерак го разглоби

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Deanov, обзалагам пет към едно, че проблема не е в дросела, ами смуче въздух от някъде.
От одушника, от О пръстените на всмукателния колектор ....
Помни ми думата. Накрая ще признаеш, че съм бил прав.
От одушника, от О пръстените на всмукателния колектор ....
Помни ми думата. Накрая ще признаеш, че съм бил прав.
-
ba4eto_85
- Автомобил:
- Двигател:
Deroni написа:hitman0013 написа:за да не почвам нова тема по същия въпрос:паля колата, загрява почти до 90гр или на 90гр. и отпускам педала на газта.Колата продължава да поддържа същата скорост без да намаля все едно е на автопилот,а когато освободя от скорост вдига 4000 оборота и даже при леко натискане на газта оборотите се вдигат още но без да падата/като едно стабилно и постоянно форсиране/.Бутам педала на газта с крака към мен-нищо.Колата е Голф 4 с шибания двигател АКЛ.
Някой има ли идеи?
намирисва ми на стъпково моторче.Пробваи да го почистиш ама внимавай защото бащами от мерак го разглоби![]()
Същия проблем преди докато губеше обороти онзи ден на едно кръстовище се изфорсира и постояно в някакви критични ревеше.Прибрах се контактната планка на стъпковото беше превъртяла до край.Смених всичко е ОК Благодарности на DANIELLСтава въпрос за jetta 88-89g
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
DonVito_ написа:Предлагам на всички с подобен проблем да си поизчистят дросела и стъпковия мотор.Ако проблема не се оправи търсете проблема другаде.
Подкрепям на 100%. Първо там, после, ако е необходимо всичко останало
-
gkaraivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Направи следното,първо си погледни маркуча от смукателните тръби към сервото дали не е спукан от там най често се вдигат оборотите или гасне колата на този модел са им слабост!Ако не е от това откачи плюса на акумулатора за 10 мин. после дай на контакт и изчакай пак 10 мин. после я запали и пак 10 мин без да я форсираш само на оборот -изчисти грешките око ги има!При мен нищата се оправиха така!Ако не е от това търси спукан пръстен на смукателните тръби или от някъде да смуче въздух който дебитомера не отчита,търси прабив и го търси със спрей!
И после пиши!!!
И после пиши!!!
- hitman0013
- Двигател:
вчера свалих минуса на акумулатора за 2 часа днес нямаше проблем.Ще видим кво ще излезне и ще пиша
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”