Проблем с контактен ключ/клеморед на Г3 - решено - клеморед

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Проблем с контактен ключ/клеморед на Г3 - решено - клеморед

Мнениеот xploda » Пет 10 юни 2011 13:23

Директно на проблема - днес се опитвам да отключа колата, ключа влиза донякъде, но остава около 1см и не ще повече навътре. Отключих от пасажерската страна. Влизам, давам на контакт, светва таблото, понечвам да запаля, но пак не завърта докрай. Самия ключ се завърта до едно положение, но не дотам че да тръгне стартера. Погледнах букси мукси на стартера - на място си изглеждат. Звъннах на колеги клеморед казаха. Звъннах и на порше, ама го нямали наличен, пък за да го поръчам трябвало да ида на място, пък еди колко си дни щяло да отнеме доставката. С две думи дълга и широка, а колата ми трябва. Айде днес как да е, но в понеделник обезателно трябва да върви. Вариант за клеморед втора употреба по съвет на колега от форума отпада. Говорих с един таксиджия, който ми похвали един ключар, че на времето и той имал проблеми с клемореда, та този ключар му разбил първоначално целия клеморед, разсглобил го на части после сменил там някаква част сглобил го отново и вика вече няколко години няма грешка. Обаче този ключар пък нещо ненамирваем - телефона му е извън обхват все.

Та кажете накой ключар който може да свърши работа или по принцип някой къде може да го оправи, колега, познат, авер нещо, че и на кофти място съм спрял и не можем да мръднем колата. Ни инструменти ни нищо :beat_butt2

едит:снощо, като я паркирах ѝ нямаше нищо, всичко си беше нормално. Сигурно ли е, че е клемореда, може ли да е от ключа нещо?

Последна промяна от xploda на Пон 13 юни 2011 21:54, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с контактен ключ/клеморед на Г3, много спешно

Мнениеот radotom » Пет 10 юни 2011 13:27

vladko

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patzo_sl » Пет 10 юни 2011 14:23

Както казваш че изведнъж ключа не влиза нито във вратата нито в клемореда,проблема определено е в ключа.
П.С.поне кажи къде е колата(ако си в Люлин някой да не те прати в Младост все пак)

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 10 юни 2011 15:21

Точно в Младост 3 съм :(

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 10 юни 2011 15:44

patzo_sl написа:Както казваш че изведнъж ключа не влиза нито във вратата нито в клемореда,проблема определено е в ключа.
П.С.поне кажи къде е колата(ако си в Люлин някой да не те прати в Младост все пак)

Нямам си идея кво е ставало. Викам някой да е тръгнал да го краде...една от най-лесните коли за крадене е, защо са я оставили. Викам да е минал някой да ги е хванало шубето нещо... или някой "благороден" комшия е напъхал нещо в ключалката, ама и така да е пак трябваше да завърти. Пък този клеморед ли кво му се вика толкова изведнъж да се скапе...де да знам, възможно ли е или само при озорване се получават фалове?

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 10 юни 2011 16:59

Абе един колега от работа днес вика що не си сложиш един бутон за 2 лв. да върти стартера. Даваш на контакт от ключа, а с бутона въртиш стартера? Лесна ли е процедурата, кой може да я направи тази гимнастика?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 10 юни 2011 17:02

Едва ли е проблема в клемореда,щом не отваря и вратата.
Иначе клемореди има по магазините за авточасти,аз си купувах по 8,50 бройката от Ауто +
Пробвай да запалиш с отверка като извадиш буксата на клемореда и завъртиш на нея с отверка.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 10 юни 2011 18:06

Mда, преди малко звъннах на Ауто+, Валео-35, китайски-10, май на първо време ще взема китайката да изкара няколко дена докато намеря някой да сложим бутони мутони :D

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Пет 10 юни 2011 19:30

Аз с китайския си изкарах вече една година :Mr Green Fun Но при теб май не е там проблема :roll:

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 10 юни 2011 19:42

megatone написа:Аз с китайския си изкарах вече една година :Mr Green Fun Но при теб май не е там проблема :roll:

А къде е според теб? Аз си мислех по едно време да търся колеги с тройки да пробваме с техните ключове ама надали са 1:1 еднакви :roll:

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 13 юни 2011 21:54

В крайна сметка се оказа клеморед.

Взех някъв смешен турог ли туборг ли нещо такова забравих точното име, немски уж, ама за 10лв. толкоз mhihi

Взех го ама не съм го сменил, зарибих се да го правим с ключ-маси, релета, бутони и т.н.

Ако има изпитана схема и/или на някой колега му се занимава(не безплатно разбира се :да: ) да ми драсне едно ЛС :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с контактен ключ/клеморед на Г3 - решено - клеморед

Мнениеот radotom » Вто 14 юни 2011 16:00

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”