здр колеги изчетох почти всички теми но като моя проблем мисля че не видях ако има се извинявам предварително.
та проблема е следния преди няколко седмици ми гръмна газовата понеже колата е голф 3 АФТ 101 коня с обикновена газова уредба и след това ходих при майстори и ми казаха да започна да сменям от свещи и т.н., та сменил съм свещи NGK 36лв три полюсни сложих кабели ТЕСЛА пипе usa на тях нз колко е вярно, след слагането на кабелите при първото запалване газовата пак изгърмя яко и ми извади дебелия въздухопровод до дебитомера наместих го след това смених и палец понеже ми казаха че капачката става не е пукната и т.н. но след тоя гърмеж стана един проблем изчезнаха ми оборотите на празен ход на бензин но на газ си ги има дори перфектни с малко намистане. На бензин си пали без проблем но след 2 до 3 секунди и гасне, днес един приятел ми приказваше за запушени дюзи викам добре на магистралата газ до ламарината вдигнах си от воле 190 на бензин без проблем нямам ядове но като пусна на свободна и гасне днес си играх с дросела почиствах го със специален спрей и т.н. но не е от дросела имам съмнения че може да е от дебитометъра не съм сменял температурния датчик възможно ли е да е от него. Правих също адаптацията на дросела с откачане на клемата няма резултат закачих си я на ваг ком също никакви грешки, да подчертая също че съм чистил дебитомера със специален спрей дебитомера е АФН хитачи вътре има 2 като потенциометърчета на място са си но едното е малко криво и не го пипам за да не го скасам само със спрей го изчистих.
ако някои има идеи моля да сподели. да го сменям ли тоя температурен датчик или не и също намерих дебитометър от пасат 3 същия за 60 лв ако някои предложи по добра цена го взимам. надявам се дда не е от него де. мисля че е това за сега.
Също да кажа че като откача дебитомера няма мощност почва да се дави и пак гасне.
Откачах също тоя температурен датчик който е от дясно на един маркуч които влиза или излиза от двигателя нз. но няма никъв ефект няма промяна.
проблем на празен ход
-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
-
dikanski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем на празен ход
колега пробвай да се свъжеш с клубния майстор.Люси се казва човека и много хора са доволни .И аз съм доволен,при мен пък държеше много високи обороти ,а при движение гаснеше http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=29623
-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем на празен ход
мерси ще пробвам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”