VW Golf4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rrock
Автомобил:
Двигател:

VW Golf4

Мнениеот rrock » Пон 13 юни 2011 21:34

Здравейте, значи имам един въпрос относно осветлението на тавана на Голф 4 2000 година. Става съпрос за предните лампи, значи имам следния проблем. Лампите са ми 3, съответно с 3 бутона за пускане. Средния бутон е плъзгащ се на ляво и на дясно, и с него се включват и трите лапи, но стана така, че при едно плъзгани бутона ми се откачи и сега си виси свободно и не изпълнява никаква функция при плъзгането си. Въпросът ми е, дали ще мога да си го наместя сам и как да го отворя. Нали не трябва да се смъква цялата кора на тавана заради едни лампи???

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: VW Golf4

Мнениеот k_garchev » Пон 13 юни 2011 21:57

Махаш стъклото и отдолу има два болта!Отвиваш и го сваляш!Проблема ти е,че е изхвърчала една пружинка!При разглабянето внимавай много да не изпадне!

rrock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rrock » Пон 13 юни 2011 22:47

А лесно ли се наметва тая пружинка?

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 14 юни 2011 9:46

Чак лесно - не, но ще се справиш - не е никаква философия. Само да ти кажа как да свалиш стъклото на плафона. Значи взимаш една плоска отверка и откъм предното стъкло подпъхваш и буташ надолу. Откъм теб има крачета и затова свалянето става откъм предната страна. По този начин сваляш стъклото на плафона. После вътре в самия плафон ще видиш два винта за кръстата отверка - отвиваш, плафона пада надолу - има букса - махаш я и плафона е в ръцете ти. Дано пружинката е там, да не е избягала нанякъде че кофти. Та ако е там - тя е конусовидна и ще ти стане ясно откъде е. Слагаш я - с пинсета е най-лесно и готово. Внимавай да не изскочи докато я слагаш, защото може да я загубиш - аз я слагах на затворени врати в колата и веднъж изскочи, но я намерих :)

rrock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rrock » Вто 14 юни 2011 9:56

Дам справих се успешно. Благодаря за помощта. Да се надявам, че вече няма да изкача тая пружинка :D :D :D

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 14 юни 2011 11:32

Мойта липсваше и ми се наложи да импровизирам!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”