GOLF 3-проблем на бензин
- PESHERLAN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GOLF 3-проблем на бензин
Колеги,братовчед ми има GOLF 3-1.8\90коня,моноинжекция.Имаме проблем с работата му на бензин.За палене-пали,ама като му се даде газ прекъсва,явно има недостиг на гориво.Палим го на бензин-2200 оборота за да прехварли на газ и така го караме.Ама вече взе да става студено и си трябва да си го покарваме на бензин,а не може.Ходихме на майстор-правиха му какви ли не тестове и неще и неще да се оправи.Сменяваха му дюзата,мериха налягането на помпата,сменяваха после целия блок на моноинжекцията барабар с компютъра,купихме нови кабели и свещи,сменяха датчика на Хол-Холц ли беше,стъпковия мотор си работи като го закачиха на тестера............Абе общо взето пробваха майсторите всичко и неще да се оправи.Моля за СЪВЕТ!!!!!Благодаря предварително!!!!
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Mustang GT-R написа:А компютъра ресетвахте ли?
Ми той направо го е пробвал с друг! Поне така е написал, човекът!
Колега, я за пробата виж да направиш ъгъла на запалване така, както трябва да си е на бензин! Ама първо с маркер си драсни белязки къде ти е сега, че после да не се мъчиш отново. Ако се оправи, значи регулатора на ъгъла на испреварване на искрата не работи. Т.е., копчето газ-бензин, доколкото съм чувал... нямам газова и говоря малко на изуст, но щом всичко друго е проверено... Освен това, пробвай да не ти смуче въздух след дебитомера. Примерно, от тампона под моноинжекцията, от който се оплакват и други колеги. Изгарял от топлината, доколкото чета тук и пропускал въздух.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Ми той направо го е пробвал с друг! Поне така е написал, човекът!
Колега, я за пробата виж да направиш ъгъла на запалване така, както трябва да си е на бензин! Ама първо с маркер си драсни белязки къде ти е сега, че после да не се мъчиш отново. Ако се оправи, значи регулатора на ъгъла на испреварване на искрата не работи. Т.е., копчето газ-бензин, доколкото съм чувал... нямам газова и говоря малко на изуст, но щом всичко друго е проверено... Освен това, пробвай да не ти смуче въздух след дебитомера. Примерно, от тампона под моноинжекцията, от който се оплакват и други колеги. Изгарял от топлината, доколкото чета тук и пропускал въздух.

Ъгълът на запалване го регулира компа.
Golf 3 1.8 - няма дебитомер

- PESHERLAN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи,относно тампона за който казваш колега,го сменявахме,щото сменявахме целия моно-блок заедно с него.А то няма как дае от него да смучи въздух,защото на газ си работи без проблеми,ако този тампон не е добре,колата няма да работи и на газ според мене-ще гасне.
А за ъгъла-направихме го както е на бензин-6 градуса и пак не става!!!!!!
А за ъгъла-направихме го както е на бензин-6 градуса и пак не става!!!!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Mustang GT-R написа:.
Golf 3 1.8 - няма дебитомер
Ъъъъъъ...

PESHERLAN написа:..А то няма как дае от него да смучи въздух,защото на газ си работи без проблеми,ако този тампон не е добре,колата няма да работи и на газ според мене-ще гасне...
Мммне.. мисля, че това би се компенсирало, ако отвориш повече врътката на газта... Освен ако не си с газов инжекцион, но... Щом обаче така или иначе вече сте го сменяли, просто не знам какво друго да предложа... едва ли не сте сменили горивния филтър..
Всъщност, пишеш, че сте мерили налягане. А дебита как е? Аз съм с по-голям мотор, може би и по-мощна помпа, но иначе за около 5 секунди почти ми напълва полвинлитрова бутилка с бензин, ако пробвам през маркучлето.
- PESHERLAN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да,сменихе и горивния филтър-това съм пропуснал да кажа.А за дебита на помпата не мога дати кажа за атмосвери колко е щтото не съм бил там,ама бях с него когато сменяхме горивния филтър.Като свалихме стария давахме на контакт няколко пъти и струята си беше доста силна от маркучлето-както ти му викаш.
Не занам само дали ЛАМДА-сондата не прави някой въртел,въпреки,че като я закачвахме на тестера,тои показа ,че работи........??????????
Не занам само дали ЛАМДА-сондата не прави някой въртел,въпреки,че като я закачвахме на тестера,тои показа ,че работи........??????????
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”