Имам следният въпрос как да сваля газовата уредба от Голф 3 1.8 моно ако има значение.Извинявам се ако има такава тема , но поне аз не видях.
Колата не е в движение и няма как да и закарам да я махнат и без това ще ходи да я разфасоват и искам поне ГУ да махна , но нямам представа как става не съм се занимавал с ГУ до сега и незнам. Благодаря ако някой се отзове да помогне.
Как да сваля газовата уредба?
- icoooico
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да сваля газовата уредба?
Колега това не е никак сложна операция, да започнем със смесителя, това което е под дюзата на моното. Сваляш пластмасовия въздуховод на моното, след това отвиваш четирите болата на моното, и го разцепваш там където е смесителя, махаш смесителя, но само него без подложката която е над него, след това трябва да си намериш четири болта за моното оригинални, че тези са по дълги (всеки газаджия има по много поради това че се сменят при монтажа и ако помолиш някой предполагам ще ти дадат), ако не трябва да си намериш с около 15 мм по къси.
След това изпарителя демонтираш, като е хубаво да си намериш тръбички с подходящия размер за да замениш тройниците за водата, ако ще възстановяваш колата да върви.
След това инсталацията, незнам как е вързана и с какъв превключвател е, но трябва да е прекъснат кабела на дюзата на моното, някъде близо до самото моно, трябва да го въстановиш, след това на бобината имаш кабел за захранване, когото трябва да разкачиш, и вече на клапана на изпарителя и на клапана на газта, ги прерязваш и евентуално ако е прекъсвана ламбда сондата я възстановяваш и нея.
Бутилката я спираш от двата крана развиваш трябите, развиваш лентите и си готов.
Мисля че е това, ако имаш неясноти питай. Успех
След това изпарителя демонтираш, като е хубаво да си намериш тръбички с подходящия размер за да замениш тройниците за водата, ако ще възстановяваш колата да върви.
След това инсталацията, незнам как е вързана и с какъв превключвател е, но трябва да е прекъснат кабела на дюзата на моното, някъде близо до самото моно, трябва да го въстановиш, след това на бобината имаш кабел за захранване, когото трябва да разкачиш, и вече на клапана на изпарителя и на клапана на газта, ги прерязваш и евентуално ако е прекъсвана ламбда сондата я възстановяваш и нея.
Бутилката я спираш от двата крана развиваш трябите, развиваш лентите и си готов.
Мисля че е това, ако имаш неясноти питай. Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”