Проблем с гърнето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Проблем с гърнето

Мнениеот svedbg » Пон 27 юни 2011 22:26

От около 1-2 седмици усещам как голфчето ми (3ка, АБФ 150к.) нещо взе да се ослушва при натискане на педала на газта и е като запушен до около 3000к оборота. Възможно ли е да е от гърнетата или катализатора. Струва ми се, че гърнето яко бучи и трака, особено при по висока скорост на Цариграско (90км) с отворени задни прозорци, се чува страшно буботене в купето.
Катализатора ми по принцип е метален и един майстор ми беше казал, че този катализатор няма запушване и е супер. Днес ходих при друг, който каза, че трябва да сменя задно и средно гърне и е добре да махна катализатора? Принципнно задното гърне ми беше заварявано, че се откачи наскоро. Но карах около 2 месеца и нямаше такива проблеми. Има ли някой клубен ауспух гуро, че никак не ми се маха катализатора, пък и не ми се дават 300лв, ако не е сигурно, че със смяна на гърнето ще се оправи проблема.
Има ли опасност за мотора и клапаните така?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Проблем с гърнето

Мнениеот Dpop » Вто 28 юни 2011 9:42

Прегледай тук viewtopic.php?f=6&t=122909&start=0&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F колега. Ако има аналогични симптоми при теб, твърде вероятно е катализатора все пак да се е позапушил.

Потребителски аватар
svedbg
Контакти:

Мнениеот svedbg » Пон 11 юли 2011 18:50

Малко ъпдейт по темата. Смених гърнето с едно българско (от малко гаражче го купих и ми го смениха там) и колата се отпуши определено. Само ми е чудно новото гърне е с една изходна тръба докато старото беше двуцевка (оригиналното). Има ли проблем в това и ще бъде ли по добре за двигателя ако му взема накрайник с 2 изхода за гърнето. Иначе монтирането мина без проблеми. Отряза се старото завари се новото за тръбата и готово :Mr Green Fun работа за 15мин а колко проблеми ми костваше

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 12 юли 2011 15:27

Аха, виновникът за проблема значи е бил крайният шумозаглушител, а не катализатора. Според мен не пречи, че е с една тръба/а не с двуцевка/ предполагам, че диаметърът му е подходящ, за да не затормозява излизането на газовете. За твое спокойствие измери диаметрите на тръбите/на входа и изхода/ на това "гърне", би трябвало да е еднакъв.

Потребителски аватар
svedbg
Контакти:

Мнениеот svedbg » Вто 12 юли 2011 18:24

На новото на входа и изхода е еднакъв диаметъра. На старото входа на гърнето е колкото само 1 ния изход, а те са два. Явно за визия го е направил немеца така :shock

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Сря 13 юли 2011 18:38

Колега,принципно когато се сменят гърнетата не е нужно да се заваряват!
Има скоби за тази работа(все пак ако се наложи демонтаж,нали се сещаш какво следва?)
Все пак за твое успокоение измери вътрешният диаметър мисля,че твоето трябва да е 55мм или повече.
Лично аз съм си патил от гърнета с по малък диаметър!
Отначало всичко е добре но след време може да се наложи да го сменяш.
Само за справка за 1.8ми.90кс-55мм.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”