Имам теч на охладителната течност
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам теч на охладителната течност
Така,слагам снимка на мястото откъдето тече,по-точно само сълзи и само на работещ двигател,засега нямам капки под колата.Моторът е AFT.Отляво е блока,то се вижда всъщност че тече между блока и съединението,където влизат маркучите към радиатора и този към купето,има някакъв температурен датчик с 4 кабела,може би там е и термостата,не съм сигурен.Та въпросът ми е:има ли гарнитура между въпросния детайл(видя ми се пластмасов на мен?!?!) и блока или ако няма как да реша проблема?

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
там би трябвало да има един гумен О пръстен.. свали, зачисти повърхностите, смени пръстена и слагай..
Но има сериозен шанс да тече и от шпилките дето влизат болтовете..
абе направо ново такова.. и не слагай силикон.. няма смисъл.
Недей само да притягаш болтовете..
Съчетай всичко това със смяна на охладителна течност...и евентуално термостат ако не работи.. сега им е момента
Но има сериозен шанс да тече и от шпилките дето влизат болтовете..
абе направо ново такова.. и не слагай силикон.. няма смисъл.
Недей само да притягаш болтовете..
Съчетай всичко това със смяна на охладителна течност...и евентуално термостат ако не работи.. сега им е момента

-
- Автомобил:
- Двигател:
Взех си въпросната пластмаса със уплътнението.Утре ще точа антифриз и ще се правя на майстор пред гаража.Да попитам ако някой знае-един близък майстор ми препоръча да си взема синтетичен антифриз на цена около 10 лв литъра.Той каза,че този антифриз щади гарнитурите и като цяло двигателя,и не се сменя на 2 години,както обикновения.Сложил си е на собствената кола,каза,че е много доволен.Някой да има опит с такова нещо?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”