проблем с аларма-голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

проблем с аларма-голф 4

Мнениеот VALENTINO87 » Нед 17 юли 2011 21:46

здравейте колеги...преди 2 месеца си сложих нова аларма за 140 лв със скачащ код,имобилайзер и т.н...след първото измиване на колата и след отваряне на предния капак-виждам искри по "бутона",който се слага за да бъде натиснат от капака...след искрите дава на късо-изгаря бушона на плафоните и алармата изобщо не функционира(даже не можеше да запаля,тъй като имобилайзера е задействан)обадих се на фирмата,която ми сложи алармата и ги извиках на място-момчето премести само връзване на алармата и тя се оправи...каза,че това не е от алармата и че нямало как да съм видял искри там..а аз му казах,че със старата аларма не съм имал такъв проблем и следователно проблема е в начина на връзване на новата аларма...

днес пак след измиване и отваряне на капака,даде на късо и почти се запали кабела,за който е вързан т.нар. "бутон"..цялата кола беше в дим и миришеше на изгоряло...бушона на плафоните се беше стопил :( направо се стреснах,като видях кабела как започна да тлее...утре отивам пак при "майсторите" които ми монтираха алармата и според,които няма как там да даде на късо
ако някой знае от какво може да е

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с аларма-голф 4

Мнениеот van4ooo » Пон 18 юли 2011 18:33

До колкото съм запознат с алармите на повечето този бутон подава маса"-" и няма кво да даде на късо.Огледай къде е кутията на самата аларма-нещо се мокри и прави беля трябва да разбереш кое се мокри и откъде влиза вода.Външно ли миеш или и двигателя? Каква марка е алармата тия юнаци сериозни ли ти се виждат кажи им да направят по обстоен преглед на кабеляците ако трябва я измий пред тях-това е сериозен проблем които може да те остави без кола scare

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Re: проблем с аларма-голф 4

Мнениеот VALENTINO87 » Пон 18 юли 2011 19:02

днес ходих пак при тях..постоянно бил вързан плюса на багажника за масата или нещо такова и от там идвал проблема...сега вече нямало да става така...наистина вчера направо си помислих,че колата се запали...отвъте кабелите за алармата бяха се стопили...направо ужас...и днес на всичкото отгоре единия,който я прави ми вика,че изключил алармата за багажника-ще се заключа с централното,но няма да се задейства алармата при разбиване...и аз му викам е как така...тя все едно колата няма никъде аларма и му повиших тон-да видиш как измисли начин да пусне някакъв допълнителен кабел и оправи всичко..
а забравих да спомена,че пак не ми пусна функцията "самозаключване" (при натискане на бутона и като не отвориш вратата да се заключи)..каза,че алармата ми го имала,но на самата кола било направено така,че като отключиш централното и веднага отчитало,че вратите са отворени..направо нямам думи

забравих да кажа-при външно миене се получи,смятай ако е на двигателя :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”