Непрекъснато въртене на перките.
- kristiaann
- Автомобил:
- Двигател:
Непрекъснато въртене на перките.
Днес дадох колата да ми напълнят климатика, обаче човека ми каза по добре първо да го напълним с въздух за да не стане така да изтече фреона... След като я взех - като включа на контакт и започват да се въртят перките( все едно работи климатика) без да включвам климатика и то непрекъснато без да спре (карах около 10 км.)Лошото е ,че и човека незнае защо е така
.Някакви идеи да кажете какво да направя? Благодаря.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Непрекъснато въртене на перките.
Намери пресостата и го откачи ако спре да върти вентилаторите работата е ясна. Може да е той виновника на коя степен работят на 1-ва или на 2-ра? Ако е на 2-ра той е виновника.
- kristiaann
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е golf 3 1.6 AFT. Ще ми обясниш ли малко по подробно къде се намира ? Мисля , че перките въртят на пълна мощност.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Малко теоретично:ако действително майсторът е пълнил с въздух(предполагам от компресора на сервиза)-тогава е твърде голяма вероятността да е запушен вече филтър-дехидратора.това се случва заради наличието на влага в сгъстения въздух.Затова тази проба се прави с АЗОТ!Та като е задръстен дехидратора,няма как да не е повишено "високото" налягане (доста опасна ситуация за някои хладилни машини,без защитен пресостат),и разбира се че датчика го отчита и включва перките.Това обикновено се проверява чрез манометричен блок,ама "цицката" на HP да е пред дехидратора..което не съм сигурен!Подобна "лудория" се получава и при недобре вакуумирана при зареждането система,просто наличният въздух "бърка" работата
Е,може и да си е ел.проблем просто...ама да си кажа
Е,може и да си е ел.проблем просто...ама да си кажа
- znainainai
Оригинален ли е или е слаган допълнително?
Оригиналния е със тръби и маркучи и там дето влиза в купето е тръби. Ако е такъв то дехидратора ти се намира отпред под десният (пасажерският) фар. Махни решетката под мигача и ще го видиш алуминиев цилиндър със датчик на него. Със 4 кабела е пресостата. Запали колата без пуснат климатик и откачи пресостата ако перките вече не се въртят там е грижата.
Оригиналния е със тръби и маркучи и там дето влиза в купето е тръби. Ако е такъв то дехидратора ти се намира отпред под десният (пасажерският) фар. Махни решетката под мигача и ще го видиш алуминиев цилиндър със датчик на него. Със 4 кабела е пресостата. Запали колата без пуснат климатик и откачи пресостата ако перките вече не се въртят там е грижата.
- kristiaann
- Автомобил:
- Двигател:
Сега последно да попитам това сериозен проблем ли е? Утре мисля направо да я карам на друг майстор и ще има ли проблем ако я карам така още 10 км. Мерси.
- znainainai
- kristiaann
- Автомобил:
- Двигател:
Лошото е, че съм в Бургас.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
На перките едва ли ще им стане нещо за 10км,вероятно ще ги минеш за под 30минути,но не пускай повече климата-докато не го погледне разбирач.
Добре де, ама като я покара колата на климатик-поне духаше ли студено?Или "таратанци"!Защото може и да е просто "презареден".Той,майстора е пробал на херметичност със сгъстен въздух,ами вакуум помпа видя ли да ползва,ами везна или дозатор при зареждането?Ако отговорите са НЕ-бягай на нова качествена зарядка,някъде където имат поне елементарна техника,айде да не е стенд..Ай да не те подсещам и за маслото на компресора,че съвсем ще "подпалиш"..
Добре де, ама като я покара колата на климатик-поне духаше ли студено?Или "таратанци"!Защото може и да е просто "презареден".Той,майстора е пробал на херметичност със сгъстен въздух,ами вакуум помпа видя ли да ползва,ами везна или дозатор при зареждането?Ако отговорите са НЕ-бягай на нова качествена зарядка,някъде където имат поне елементарна техника,айде да не е стенд..Ай да не те подсещам и за маслото на компресора,че съвсем ще "подпалиш"..
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Това да се надуват системите с въздух от компресора е доста масова практика. Ако купи бутилка с Азот ще се набута. С пръдня боя не става. Лошото е, че тези хора изкарват пари с мърлявщина!
- kristiaann
- Автомобил:
- Двигател:
Днес закарах колата на специалист и направихме разни процедури( зачистване,слагане на боя да се види ако има пробити места...) и заредихме колата с малко фреон и започна да духа студено... ,но като си тругнах от майстора изненада спря
. Звъня ,отидох пак при него. Огледа колата за течове под капака-няма и вика най вероятно ще е питата в купето и аз му я оставих да я прави. Утре ще кажа какво е станало.
- kristiaann
- Автомобил:
- Двигател:
Днес взех колата, но познайте-майстора се отказа да я прави нямал време защото трябвало да се сваля цялото тъбло. Някой може ли да ми предложи свестен майстор в тоя град ,че трябва да пътувам за София другата седмица а в тая жега и с това дете ще е приключение
мерси ако някой се отзове !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”