по някога ми мига лампичката за температурата Г2 1.6
по някога ми мига лампичката за температурата Г2 1.6
Здравейте колеги
съвсем на скоро смених предишният си голф 2 1.3 и си взех същият но с 1.6 двигател но се оказа че освен с по новата кола съм се сдобил и с проблем който е много странен защото лампичката за температурата когато запаля колата студена и я карам дори и 100 км без да я гася не показва проблем но коато загяся и пак запаля вече загрялата кола тя започва да мига и не спира докъто колата не изстине ... сигурен съм че не прегрява и също така всяка сутрин проверявам маслото и антифриза и те са си на ред + това пробвах да сменя датчика който казва на тази лампичка да мига но и това не помогна, ако някой се е зблъсквал с подобен проблем ще съм му благодарен ако сподели методът му на решение

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: по някога ми мига лампичката за температурата Г2 1.6
щом не е от датчика най вероятно е от таблото
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е така от известно време..гледах датчици,кабели,връзки не помогна..рядко се случва,но забелязах че почти винаги когато съм спрял някъде и бързам(направо въртя и тръгвам) тогава почва а мига.Ако изчакам 3-4 секунди на контакт(то ти святят три лампи акумулатор,вода и масло) водата мига 2-3 секунди и изгасва и остават само акумулатор и масло и тогава въртиш и пали.Ако въртиш когато водата още мига продължава да мига и след това...странното е че преди не ми го е правила това,но изчакам ли да изгасне преди да въртя след това никога не почва да свети.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
а датчик за нивото на охладителната течност имаш ли колега
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам не..от разсеяност съм се докарвал до състояние да доливам 1.8литра ...беше почнала да качва темепратура и тогава се усетих че нещо не е наред 
ми и аз предполагам че датчик за нивото нямам но го гледам всяка сутрин и си е на MAX-а както трябва да бъде
но и това което каза колегата да изчаквам няколко секунди не помага по някога
има моменти в които нарочно чакам по около минута но нищо не става -- продължава да си мига неуморно
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Явно при тебе проблема е по-голям..в смисъл голям...датчика явно съвсем ти е заминал...аз чистих клеми кабели гледах и не се оправи,ама като изчаквам да изгасне преди да въртя стартер после не ми свети,винаги когато ми е светила спрял съм някъде за 2-5 минути на оживена улица и понеже бързам да излтиам за да не преча и въртя веднага без да чакама и тогава ми свети,ако изчакам преди да въртя изгасва и не свети.Един два пъти ми е зацикляла лампата и трябваше да изключа от контакт и пак да дам,защото не гаснеше и след 4-5 секунди,но повече от 2 пъти не ми го е правила това.
Колеги проблемът се оказа в това че наистина не съм изчаквал достатъчно преди да стартирам двигателя
когато изчакам около 5-6 секунди всичко е ОК
Благодаря много на всички които се отзоваха и отговориха
имате едно черпене ама на някой друг на сватбата

Благодаря много на всички които се отзоваха и отговориха
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”