контролна лампа на маслото?
контролна лампа на маслото?
Когато паля голф3-ката си тази контролна лампа ми премигва 3 пъти, какво означава това?
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Re: контролна лампа на маслото?
и при мен е така и аз това питам с 2е съмdivna_ написа:Когато паля голф3-ката си тази контролна лампа ми премигва 3 пъти, какво означава това?

°niksi° написа:Възможно ли е да си сложила друго масло, примерно по-редичко.
Не е проблем, не се притеснявай, не е добре в движение да примигва или като запалиш да не спира да мига.
Просто докато напълни масло в системата и задействат датчиците минава малко време.
Маслото е 10W40 LIQUI MOLY, а иначе лампичката при запалване премигва 3 пъти и изгасва и то при студена кола(така да се каже). Ако изгася и пак запаля не премигва, а само при първоначално палене.
мслен филтър
на някои маслени филтри им се скапва клапата, която пречи на маслото да се връща в картера и когато палиш минава известно докато се качи работното налягане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доколкото знам, тази лампа не е за ниво на маслото, а само за налягане. Друг е въпроса, дали свети (мига) при ниско или високо или и двете. Нормално е като тръгнеш да палиш да мига, винаги го е правила при мене, карам Г3 1.8. Ако някой знае повече за кодовете за тези лампи (а може и за други, примерно тази за airbag-a), да се чуства свободен да сподели.
П.П - Това е 1вия ми пост тука, ако има забележки, извинявайте!
П.П - Това е 1вия ми пост тука, ако има забележки, извинявайте!
И при мен така премигва два или три пъти при палене след по-продължителен престой. Според мен наистина може причината да е в клапи по масления филтър щото аз не съм сменял марката на маслото а при предишната смяна не мигаше въобще или само веднъж а сега след тази премигва два пъти и понякога макар и рядко три пъти. Иначе в движение няма никакви проблеми, а понякога и при палене след дълъг престой се случва и да не премигне нито веднъж. Абе общо взето различно. Спорез мен не е проблем след като е за секунда две при запалването. Маслото ми е 10W40 Фукс.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”