Здравейте колеги,извинявам се ако има подобна тема,но не успях да открия нищо,освен за пасат.
Така,става въпрос за жилото на предния капак (golf 3), вчера ми се наложи да откача дръжката за отваряне на предния капак,пуснах си капака най-спокойно без да обръщам много внимание на заключващия механизъм,събирам си вътре пластмаските,закачам си дръжката за отваряне на капака, и в един момент се оказва,че повече не мога да го отворя.
Жилото успях да го издърпам бая навътре в купето(което означава,че със сигурност е откачено или скъсано),въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли разрешаване(с по-малко щети)?Махах емблемата с надеждата да се вижда нещо,но уви нищо.Ако ще се размина с нова решетка съм готов да я прежаля,но дали счупването на решетката ще ми позволи да стигна до механизма?
скъсано,откачено жило на преден капак
- kottonmouth
- Автомобил:
- Двигател:
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Re: скъсано,откачено жило на преден капак
kottonmouth написа:Здравейте колеги,извинявам се ако има подобна тема,но не успях да открия нищо,освен за пасат.
Така,става въпрос за жилото на предния капак (golf 3), вчера ми се наложи да откача дръжката за отваряне на предния капак,пуснах си капака най-спокойно без да обръщам много внимание на заключващия механизъм,събирам си вътре пластмаските,закачам си дръжката за отваряне на капака, и в един момент се оказва,че повече не мога да го отворя.
Жилото успях да го издърпам бая навътре в купето(което означава,че със сигурност е откачено или скъсано),въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли разрешаване(с по-малко щети)?Махах емблемата с надеждата да се вижда нещо,но уви нищо.Ако ще се размина с нова решетка съм готов да я прежаля,но дали счупването на решетката ще ми позволи да стигна до механизма?
Утре като ида в сервиза ще погледна на голфа дали като е махната решетката може да се стигне до лостчето за отваряне...
- kottonmouth
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скъсано,откачено жило на преден капак
Така, ето го и решението на проблема.Предната решетка се маха без да се чупи нищо,като се повдигат зъбчетата на решетката в долния й край с тънка отвертка,а горните се измушват ,след като сте освободили долните зъбчета.След като махнете решетката заключващият механизъм е захванат за предната маска с два болта 10-ки, отвивате ги с чупещо се рамо от гедоре,и воала капака се отаваря.Откачате механизма от капака и търсите причината поради,която сте изтръпнали,когато сте се опитали да си отворите капака (скъсано или откачено жило).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”