Няма тяга голф 4 1.4 16V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
okky
Автомобил:
Двигател:

Няма тяга голф 4 1.4 16V

Мнениеот okky » Пет 15 юли 2011 10:15

Здравейте,
много съм нов в света на голф,
и се надявам така и да си остане (без лоши чувства),
та взех въпросната машинка и какво ми харесва в нея:
-Двигателя работи изключително тихо ( след като загрее )дори забравям понякога че е колата работи най вероятно защото по-често карам 156-цата а тя ниски обороти не харесва :beat_butt2 .
-Вози сравнително добре (като за голф ) може би е заради гумите ( 175х80 14" ).
- Климатика изстудява сравнително бързо по бързо от този на Алфа 156.

Какво не Харесвам и мисля че е проблем :

- Докато загрее се чува едно специфично чукане от клапаните.
- Няма тяга (можеби защото този двигател е за купе на Поло или Лупо)
- Разход с 1 литър под този на Алфата градско около 9/100 l.
- Липсва удоволствиео от карането , няма да казвам причината защото искам поне един човек който разбира от тези коли да ми помогне :), а за тези които са се качвали в алфа предполагам разбират какво искам да кажа отново без лоши чувства.

Това чукане го чувам поне в 7 от 10 голфа и всички ми казват че няма проблем.
При Алфата го имам дори е и по-изразено (все едно караш дизел), но там е от "Вариатора" който не е голям кахър. Колата се кара предимно от приятелката ми на която искам да подчертая и харесва изключително много и поради тази причина аз изключително много се притеснявам, от вероятността голфа просто да престане да работи в нейните прекрасни и компетентни ръце.

Моля за разбиране и без фанатизъм не искам да кажа че голфа не е хубава кола , чисто и просто имам лични предпочитания които са се затвърдили на база опит. Като цяло впечатлението ми за голфа е, че е малка здрава кола на която не знам защо са сложили двигател 1.4 който някак си не стои на място.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: Няма тяга голф 4 1.4 16V

Мнениеот stefan4o » Пет 15 юли 2011 10:22

Каква е целта на темата ти, колега? Описваш очевадните факти за голф на незнайни километри с най-слабия мотор от гамата ? Търсиш съвет, утеха или друго?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 15 юли 2011 10:24

okky написа:... малка здрава кола на която не знам защо са сложили двигател 1.4...

Елементарно, Уотсън!
За да имат приятлките какво да карат! :lol: :lol:
То и аз не бих дал на жена ми да кара турбиниран VR6 mhihi mhihi

На въпроса - обсъждано е милионократно и можеш да намериш подробности с 'Търсачката' - кофти масло, поизносена маслена помпа или заминали хидравлични повдигачи.
Препоръчвам да започнеш с маслото - MOTUL 10W40 в най-лошия случай (при все, че предпочитанията са ми за 5W40) или 15W50.

Останалото - :търсачкаа

А за лошите чувства - споко! Няма такива :да:
Всеки си има предпочитания и право на избор.
Иначе - аз пък не бих избрал АЛФА за лична кола, ама... :dontknow:

okky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okky » Пет 15 юли 2011 11:33

Маслото е сменено с Selenia 20000 , абсурд да е от него преди беше с това което споменаваш по горе, и чукаше повече затова и го смених с Selenia, и мен ме съмнява че може да е от повдигачите.
Но след като загрее се оправя. Мислех си, че може да е някакъв специфичен проблем.
като тези при алфите :bishop защото там са много :mrgreen: .
Явно ще ходя на диагностика. Можете ли да ми препоръчате сервиз за Варна без Булавто че Иво май избяга оттам а без него са загубени :).

Мисля да пробвам друг с 1.4 двигател да видя дали и той не е застрелян като този.
Защото като се замисля е възможно просто така аз да го чувствам. А двигателя да е сдухан на 160 000 напълно реални километри ( защото е купен от фирмата на вуйчо ми и е със всички сервизни документи) много ме съмнява.

А за това с мощността и приятелката все си мисля, че по-големите двигатели ще дават по-добър разход при по-добра динамика. Аз лично страшно много съжaлявам, че си взех 2.0 TS, а не 2.0 Turbo TS. Разлика в мощността от 50к.с. а в разхода +2,3 литра .

Благодаря за съвета и весело и безпроблемно каране.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 15 юли 2011 16:51

това 1.4 е напълно възможно и за по -малко от 160к да е дало фира...и като каза фирмата вуйчо ти лично ли го е карал,или негови служители...ако е второто радвай се че изобщо работи тази кола :)

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Нед 17 юли 2011 18:12

Чукането може и от бутала да е,при мен така чукаше докато не смених 4-те бутала,биелните лагери,сегменти,гумички също така и хонинг на цилиндрите и сега мотора не се чува,няма никакво чукане.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”