Колеги, преди време се чудех за какво служи лупата, която е под мигача при фаровете на Бора и след кратка справка с гугъл разбрах, че това е предвидено за 35W крушка H7, която да свети при мъгла. Оказа се, че колите, които имат фабрично тази екстра, имат и различен ключ за светлините, който има 2 положения при издърпване нагоре - за фаровете с/у мъгла и за светлината за следене отзад.
Въпросът ми е, какво трябва да си набавя, за да се сдобия и аз с тази екстра? Новият ключ за фаровете и крушките ми е ясно, въпросът е какво друго: релета и т.н...
Въпрос за фарове за мъгла на Бора
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за фарове за мъгла на Бора
- Прикачени файлове
-
- far.jpg (27.97 KиБ) Видяна 2556 пъти
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Въпрос за фарове за мъгла на Бора
Някъде имаше такава тема за Голф 4... 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
При Голфа е така, но при Бората може да е различно, по простата причина, че Голфа е с отделни секции за къси и дълги и при него, когато светнат дългите, късите не гаснат. Та това реле къса веригата на халогена, когато светнат дългите.
Иначе може да проявиш творчество.
Иначе може да проявиш творчество.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, аз тази тема я следях при появата й, само че после не я намерих нещо... А окабеляване има ли си фабрично или трябва аз да пусна кабел от ключа, през релето до крушките?
И още един въпрос: Каква е разликата в предназначението на тези фарове за мъгла, които са в корпуса на целия фар и тези, които се слагат долу в отворите на бронята?
И още един въпрос: Каква е разликата в предназначението на тези фарове за мъгла, които са в корпуса на целия фар и тези, които се слагат долу в отворите на бронята?
По принцип и самите лупи на голф 4 имат 2/3 модела възможно е и на Бората да е така даже и да са различни от тези на Голфа защото масово са с фарове VALEO,а на Бората са HELLA и щом нямаш оригинално се пуска окабеляване
П.П. Мое мнение,че тези халогени във фара на Голф И Бора не помагат по никакъв начин при мъглата.
Ако намериш Hella за бронята вземи си от тях и слагаш един ксенон 3000 келвина и забравяш
Ето тук един колега продава такива
viewtopic.php?f=45&t=244638
П.П. Мое мнение,че тези халогени във фара на Голф И Бора не помагат по никакъв начин при мъглата.
Ако намериш Hella за бронята вземи си от тях и слагаш един ксенон 3000 келвина и забравяш
Ето тук един колега продава такива
viewtopic.php?f=45&t=244638
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Да, такива са много готини, само че аз искам да си ги сложа във фаровете, защото иначе ме е страх от крадци...
-
- Автомобил:
- Двигател:
То като ги има лупите не трябва ли да си има и инсталация от копчето до халогените? Пробвай първо от някой колега да вземеш копче ,които управлява и халогени да пробваш дали няма да светнат ако имат крушки в тях все пак де.
Да не е сменил джамбазина копчето с такова,което му е било под ръка за без пати?
Да не е сменил джамбазина копчето с такова,което му е било под ръка за без пати?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Копчето си е оригинално, сменян е само единият фар пред шофьора (знае се историята на колата и ударите й). Както смененият, така и оригиналният си имат лупи, но нямат нито крушки нито нищо. Но, както казваш ти, не пречи да пробвам с ключ на приятел, може пък да светне 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ако на осмия пин на ключа и някъде по буксата на фара намериш кабел, сив с жълто, то най-вероятно инсталацията я има.
Ако няма, пусни си я ти.
Ако няма, пусни си я ти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”