Проблем с инсталацията на МК1 Кабрио 91'

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Проблем с инсталацията на МК1 Кабрио 91'

Мнениеот Milko1988 » Нед 03 юли 2011 8:57

Здравейте колеги,имам следният проблем:
Колата си седеше две седмици в гаража без нищо да и има,и един ден реших да я припаля...,и какво се случва:
Не бях откачил акумулатора и като дадох на контакт,помпата не се чу изобщо,викам си-Акумулатора е паднал,ама не беше.
Тръгнах да въртя и си въртеше като не ненормална (ток си има,ама помпата не работи и не пали колата).
Свалих помпата закачих и две жици към акумулатора и си работи перфектно,примерих тока на буксата,и там даваше 12В,ама на тия другите 2 кабела ,които са за нивомера,а на този '' + '' на помпата идва моментен ток от 0,02В за 1 сек. и спира,демек,той трябва да си идва за 1/2 сек. ама да е 12в и да може да подкачи в бензиновата рейка... scare

Аз мисля,че е някое реле или компа си е отишъл death ,ако някой знае какво е ... да помага ;) :shock

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Re: Проблем с инсталацията на МК1 Кабрио 91'

Мнениеот Gigabyte » Нед 03 юли 2011 11:36

С какъв двигател си :) При мен на 2H(PF) буксата на компа не влиза хубаво и не щраква добре и един път така спирам си ,после тръгвам да паля ,няма никой и когато хептем бях откачил ,че помпата е отишла се сетих за компютъра ,размърдах го ,запалих и още си карам mhihi Виж и реле ,което се намира на горния ред под 2ри номер ,може и то да е заминало ,на една стара моя единичка то беше една от причините. Провери и 5тия и 17ти бушон за всеки случай. Виж тези неща и ако няма резултат пиши отново :)

Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milko1988 » Нед 03 юли 2011 16:33

И аз съм с 2Н мотор 98 коня,ще ги видя мерси много :wink:

Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milko1988 » Нед 03 юли 2011 17:09

Нищо не стана,но поне свалих релето,което ми каза....чукнах оригиналния номер в Гугъл и излезна (FUEL PUMP Relay),
ще го търся от някъде,дано да е от него :dummy:

Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milko1988 » Пон 04 юли 2011 20:31

Така... днес намерих релето от един магазин за авто-части за 5лв оригинално(втора употреба),забих го на мястото му,ама помпата пак не се чу,,та искам да попитам колегите,каква е вероятността да си е заминал компа??? eusa

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Вто 05 юли 2011 20:45

Виж на схемата дето съм ти показал стрелките. Първо шунтирай клемите ( 30 и 87) да видиш ще тръгне ли помпата. Ако не тръгва виж делкото върти ли се(като стартираш). Ако се върти премери има ли ток на клеми 30 и 15 от схемата. Кл.30 е постояннен плюс(+) от акумулатора, а кл.15 е след "контакт".Премери кл.50 (това е клемата към стартера) ,като завъртиш на "стартер"(първо (1) краче на компа.Премери на 14 краче на компа има ли захранване след контакт.Премери има ли захранване на датчика на "Хол"- направо на делкото. Трето (3) и първо (1) краче на датчика. Все от всичко това ще откриеш причината.
Прикачени файлове
vw.JPG

Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milko1988 » Сря 06 юли 2011 15:53

мерси колега,ще пробвам :dummy:

Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milko1988 » Сря 06 юли 2011 20:47

Milko1988 написа:мерси колега,ще пробвам :dummy:

То хубаво ще проверя,ама като се зачитам,май май нищо не разбирам от интегрални схеми :dummy:

Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milko1988 » Нед 17 юли 2011 12:56

vasko__2 написа:Виж на схемата дето съм ти показал стрелките. Първо шунтирай клемите ( 30 и 87) да видиш ще тръгне ли помпата. Ако не тръгва виж делкото върти ли се(като стартираш). Ако се върти премери има ли ток на клеми 30 и 15 от схемата. Кл.30 е постояннен плюс(+) от акумулатора, а кл.15 е след "контакт".Премери кл.50 (това е клемата към стартера) ,като завъртиш на "стартер"(първо (1) краче на компа.Премери на 14 краче на компа има ли захранване след контакт.Премери има ли захранване на датчика на "Хол"- направо на делкото. Трето (3) и първо (1) краче на датчика. Все от всичко това ще откриеш причината.

Колега,за всички тези работи където си ми ги написал съм ги проверил.
Всичко си е наред,има захранване на краче 14,има на 1 краче като въртя на стартер,акумутатора е наред,бобината е наред(дава си искра като шунтирам),помпата се включва,обаче закача ли кабела от бобината за делкото(средния кабел) свещите не дават искра,(това всичко става на откачен комп)та мен ме навежда на мисълта,че от компютъра не идва команда(нещо като 2-ри плюс с ток около 7/8 волта) към "датчика на ХОЛ"

Искам да те попитам дали изобщо компа подлежи на смяна на компоненти(кондензатори,съпротивления,диоди,транзистори,чипове и т.н.)или трябва да търся друг? :dummy:

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 17 юли 2011 15:00

Втори плюс към датчика няма(захранването е на 1 и 3 краче).Средния (2)подава към компа от датчика,не обратното. А компа подлежи на смяна на елементи,но едва ли е от него.По-скоро пробвай с друг "датчик на Хол"(друго делко).Намери едно делко и без да го монтираш на двигателя го пробвай.Закачи му буксата и завърти оста на ръка- трябва да има искра от бобината.

Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milko1988 » Нед 17 юли 2011 15:29

vasko__2 написа:Втори плюс към датчика няма(захранването е на 1 и 3 краче).Средния (2)подава към компа от датчика,не обратното. А компа подлежи на смяна на елементи,но едва ли е от него.По-скоро пробвай с друг "датчик на Хол"(друго делко).Намери едно делко и без да го монтираш на двигателя го пробвай.Закачи му буксата и завърти оста на ръка- трябва да има искра от бобината.

На първо и трето краче също има ток,но сигнала до компа явно го няма,аз не се уточних одеве,и друго да те питам,какво общо има датчика на ХОЛ с тръгването на помпата при даден контакт?
Като дам на контакт нито помпата се чува,нито искра дава като тръгна да въртя.Като откача буксата на компа и като шунтирам и всичко си тръгва..

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 17 юли 2011 16:20

Като дадеш само "на контакт" искра няма да има- има само когато датчика подава импулси.Тоест само когато се върти делкото.А помпата може да заработи за 5-6 сек. и да спре ,когато дадеш" на контакт" или да не заработи .Зависи как е изпълнена схемата.Но когато има импулси от делкото,трябва да заработи.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 17 юли 2011 19:52

Цяла тема развихте ,сумати философии. Казах ти най-просто и лесно намери един комп от 2H/PF/PB и виж дали проблема със сигурност не е от него и после се хващай за други неща. Безмислено е да проверяваш всички сложнотии ,а един комп дето е на една щипка сваляне и качване да не го :)

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 17 юли 2011 21:19

Така и "баба знае".. Минаваме ме лични да не се дразните.

Потребителски аватар
Milko1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milko1988 » Пон 18 юли 2011 19:09

Gigabyte написа:Цяла тема развихте ,сумати философии. Казах ти най-просто и лесно намери един комп от 2H/PF/PB и виж дали проблема със сигурност не е от него и после се хващай за други неща. Безмислено е да проверяваш всички сложнотии ,а един комп дето е на една щипка сваляне и качване да не го :)

И ти си прав колега,но и компа не мога да си намеря лесно,пък и ако се набутам от някоя морга,после ще си имам два :applause:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”