Проблем с климатроника - тракане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mitara6ki
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AHF 1999

Проблем с климатроника - тракане

Мнениеот Mitara6ki » Чет 21 юли 2011 0:17

Колеги, колата си я взех с този проблем. Като е пуснат нещо чатка и колкото повече я вкарам в обороти, толкова повече почва да трака. Не е от ролката или обтегача (не знам така ли се наричаше), а ми казаха майсторите, които и смениха консумативите, че със слушалки са я прослушали и шума е от компресора. За мое щастие единият майстор има същия компресор и за 200 лева ще ми го даде + монтажа. Чух обаче за сервиза на Импас, че много ги разбирали та се чудя дали да не отида и да го погледнат, то така или иначе фреона трябва да се издърпа, защото си духа студено няма проблеми с охлаждането. Въпроса ми конкретно е дали си заслужава да оправя компресора, ако е поправим, или е по-добре направо да сложа другия за тези пари?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем с климатроника - тракане

Мнениеот pas1.8mi » Чет 21 юли 2011 10:01

Може на твоя да чатка лагера на Компресора!Свържи се с ZFA159,ще ти свърши работа човека! :да:

Потребителски аватар
Mitara6ki
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AHF 1999

Мнениеот Mitara6ki » Чет 21 юли 2011 10:37

Благодаря за съвета, колега :) Ще пиша, когато има развръзка!

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Чет 21 юли 2011 16:38

Ако излезе за лагер(в което съм 90% сигурен) според написаното от тебе, по-добре си ремонтирай твоя си компресор, че другия не го знаеш в какво състояние е и е много възможно да го монтирате и в близко бъдеще да замине и той!!!Лагера е скъп към 40-50лв и сложи смяната му( там според сервиза където ще го правят или ако не си го сменяш сам).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”