1.8Т

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

1.8Т

Мнениеот tigura_ot_kotel » Сря 06 юли 2011 11:22

Здравейте колеги първо да се похваля от два дена съм собственик на Голф 4 1.8Т :banana :banana :banana Искам само да попитам понеже другата седмица майстора дето си правя при него колите ще може да ме вземе за смяна на ангренажа дали мотора е така конструиран,че при късане на ремъка клапаните да не кажат здрасти на буталата?
Благодаря предварително :beer :beer

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Re: 1.8Т

Мнениеот golfmk1 » Сря 06 юли 2011 11:49

Така е конструиран, че става лунапарк направо :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 06 юли 2011 13:37

4 ковани бутала се срещат с някой от 20те клапана.Колко ще боли ремонта зависи от много неща - ама се си е отваряне на мотора.Иначе до другата седмица да ти се скъса ремъка трябва да си голям карък.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 07 юли 2011 9:38

Като те е страх й се порадвай няколко дни на паркинга. Принципно не би трябвало да стане беля, но пък знаеш ли. Ако искаш отвори и виж ремъка, все пак това е горе-долу някакъв знак, ако изглежда запазен си карай. Много е относително тук.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 07 юли 2011 9:44

ЕЕ ти па чак ако ще се къса ремъка (тоест колата е толкова зле) защо си я купил? Майтап де,ама се пак ако нещо те съмнява карай си нормално една седмица не се опитвай да превъртиш оборотомера :)

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Чет 07 юли 2011 21:23

може да е от хората дето не се качва на кола докато не я обслужат. :) има такива хора колегата може да е скиптичен към продавачите на колата.знае ли човек на какви може да попадне!
съвета ми е ка4и се на колата и си я карай бавничко.закарай си я намайстора на ход и не се притеснявай :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 07 юли 2011 22:01

Еми тя колата ако е карана юнашки и не е подържана и да я обслужиш веднага никаква файда...за седмица две лекичко каране, и да мине колко 200-300км ..нищо няма да и стане,ако и стане да намира продавача бързо бързо scare

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Чет 07 юли 2011 22:11

Точно по-същия начин щяхме да прецакаме един 1.8Т АЕБ 98г.няколко дена преди да му сменим ремъка и ролките и обтегача се откачи от ролката и прескочи един зъб за късмет на новия собственик!

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Съб 09 юли 2011 14:03

aaa ужас до вторник ще и се радвам на паркинга имам я почти една седмица и още не знам как върви тая кола повече от 4 хиляди оборота не съм я качвал даже 4 е силно казано ама ако забравя ги стигам :( :( пистовия е доста нацепен даже не знам как още не се е скъсал и ако съдя по него за ангренажния не ми се мисли просто :bishop

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 09 юли 2011 17:47

Щом чак е нацепен, по-добре да си стои в гаража. Чак такъв риск и аз не бих предприел на твое място ;)

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Нед 10 юли 2011 2:03

[quote="TiL"]Еми не е карай... Като е караш към сервиза е карай бавничко 1500-2000об и това е. По-добре да не е караш, отколкото да стане някой сакатлък!
И после да пишеш каква е цената за смяната на ролки и ремъци ;)[

80 лева колега ремъци,ролки и водна помпа

BLACKSHARK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BLACKSHARK » Нед 10 юли 2011 9:40

колега аз карам 1,8Т АГУ мотора...мой съвет е
смени :
-свещи
-масло (хубаво,защото смазва и турбината !!! )
-всички ремъци и ролки
-препоръчително е и водна помпа
-всички филтри;горивен маслен на купето и климатика
-много е важно..има една тръбичка дет отива маслото към турбината..тясна е и ако е слагано некачествено масло или не е сменяно редовно или с времето се запушва...или зимаш нова или се почиства.
-аз сменявам масло на 6 000 километра или 6 месеца което дойде първо.
-провери си жилата на ръчната,слабо място е...качи колата от зад на крик,дръпни ръчната до край после я върни и после с ръка завърти задното колело ако не отпуска до край ръчната колелото няма да се върти свободно...повтаряш процедурата и с другото колело...целият комплект въжета мисля че беше 35 лв
....а сега качи някоя снимка да я видим.. :)

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Нед 10 юли 2011 14:17

Всичко съм сменил само без ремъците и свещите... казаха ми,че се кара с кастрол 5 на 40 и такова му сипах и всичките филтри смених и маслара ми каза на около 6 хиляди се сменя маслото. ръчната проблеми няма ама пак ще проверя а зА тръбичката не знаех мерси ще я погледна. а какви свещи са най добри за този мотор (и моя е АГУ) ? мисля да ги погледна защото на празен ход има едно леко треперене на оборотите или е от свещите или от дросела ама в момента ремъците и ролките са по важни... после ще я снимам и ще я кача :beer :beer

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Нед 10 юли 2011 14:22

TiL написа:
tigura_ot_kotel написа:
TiL написа:Еми не е карай... Като е караш към сервиза е карай бавничко 1500-2000об и това е. По-добре да не е караш, отколкото да стане някой сакатлък!
И после да пишеш каква е цената за смяната на ролки и ремъци ;)[

80 лева колега ремъци,ролки и водна помпа

Това със отстъпка ли? :shock[/quo

Еми деда знам колега един комшия ме прати при него,но знам че по принцип си взима толкова естествено ако му закараш някоя с-класа няма да е такава цената ама... питах го колко той каза всичко външно 80 може и само ремък пак 80 може само да ти отворя капака на ангренажа пак 80 ремъци ролки водна помпа пак 80 и така.

BLACKSHARK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BLACKSHARK » Нед 10 юли 2011 16:54

най-добре оригинални NJK сложиш ама са скъпи и е пълно с ментета
аз сложих беру ...
и мойта трепереи на обороти...имах скъсан тампон смених никаква разлика :D
предполагам че е от дросела...тои е 3 в 1 дросел стъпково мотор-че и още нещо 700 лв е нов оригинален...но се кара до откат ..аз така карам 20 000 километра харчи ми 10,2-10,5
може да го почистиш ама е временно решение...мой съвет е ако пали и върви карай...треперенето на празен ход не е проблем (ПОД ТРЕПЕРЕНЕ РАЗБИРАМ СТРЕЛКАТА НА ОБОРОТИТЕ ДА ИГРАЕ ЛЕКО ПОНЯКОГА)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”