Климатроник DIAVIA голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vasvvv
Автомобил:
Двигател:

Климатроник DIAVIA голф 3

Мнениеот vasvvv » Чет 21 юли 2011 20:25

Здравейте,това е първият ми пост и ако нещо несъм направил както трябва ,моля не се сърдете.
Проблемът ми е следния:
Имам голф3 с монтиран климатроник диавиа.Климатикът духаше горе-долу студено , но в големите горещини почна да здава багажа :) .Днес ходих на майстор да го провери и се оказа ,че вътре им 380г. Фреон.Тъй като климатика е слаган и няма табелка колко фреон събира,майстора каза ,че би трябвало да е 800г. или 700г.
Пробвахме с 800г. обаче като задържиш колата в обороти,пресостата изключва компресора ,защото вдига налягането (неразбрах колко).Пробвахме с 700г.Пак същото.Измихме радиатора на климатика.Пак същото.Според него остава да е филтър дехидратора.Интересното е ,че преди да го заредим ,компресора не изключваше.
Въпросът ми е това ли са симптомите на запушен филтър и ако е така откъде мога да си купя такъв за климатик DIAVIA.

P.S.Аз съм от София.Ще съм благодарен на всеки отговор
Поздрави!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатроник DIAVIA голф 3

Мнениеот emo-gar » Чет 21 юли 2011 23:33

Ако сте зареждали фреон R134,и не се знае точна доза-постигнете налягане LP-около 1,8-2.1 бара,HP-до 15..макс 16 при обороти,на празен ход да е около 10,5 бара.Причина за високото налягане може да е и не-добре вакуумирана преди зареждането система,въздух вътре да няма.Е,не изключвам дехидратора,но той се скапва от разхерметизирана система.Перката да работи поне на първа степен при активиране.

vasvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasvvv » Пет 22 юли 2011 6:14

Благодаря колега,
Значи прави ми впечатление,че перката работи само на високи обороти,включва, работи известно време и после спира.Преди време имах корса и там като включа климатика вентилатора тръгваше постоянно.Знаеш ли някъде къде мога да отида да го провери някой компетентен.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 юли 2011 10:20

vasvvv написа:Знаеш ли някъде къде мога да отида да го провери някой компетентен.

:да: viewtopic.php?f=13&t=44549

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пет 22 юли 2011 12:16

vasvvv написа:Благодаря колега,
Значи прави ми впечатление,че перката работи само на високи обороти,включва, работи известно време и после спира.Преди време имах корса и там като включа климатика вентилатора тръгваше постоянно.Знаеш ли някъде къде мога да отида да го провери някой компетентен.

Моя е DIAVIA и перката работи по-същия начин, това е нормално за този компресор, не се притеснявай! Иначе моя работи перфектно, чувствително повече охлажда от аналогичен фабричен климатик.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 22 юли 2011 12:18

TURL написа:
vasvvv написа:Благодаря колега,

Моя е DIAVIA и перката работи по-същия начин, това е нормално за този компресор, не се притеснявай! Иначе моя работи перфектно, чувствително повече охлажда от аналогичен фабричен климатик.

Фабричен в изрядно състояние ли? Щото на мен ми демонстрира един приятел как му работи фабричния климатик на Мк2 (който се включва само и единствено от плъзгача на панела за парното, а не както повечето мислят с отделен бутон, които са насаждани допълнително). Мога да ти кажа само, че веждите ми се заскрежиха от студ. Но въпросната кола има правена пълна профилактика на климатика, която му излезе няколкостотин лева. Ако се опитваш да кажеш, че диаРия са по-смислени климатици от заводските, попитай човека, към чийто профил беше насочен колегата. Аз вярвам само и единствено на него относно автомобилни климатици.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 22 юли 2011 16:16

Няма диавия, която да охлажда така добре, като оригинален, фабричен климатик, да не говорим за "по-добре". Естествено, че какъвто и да е работещ климатик е голямо облекчение в горещините, но диавия не може да се сравни с оригиналния... возил съм се и при двете и си има разлика.

vasvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasvvv » Пет 22 юли 2011 19:20

АЗ съм решил утре да източа малко фреон и да видя дали ще се нормализират нещата.Ако няма ефект в вторник ще отида до онези момчета ,които ми препоръчахте.Благодаря на всички.Като имам резултат ще пиша подробности.

vasvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasvvv » Съб 23 юли 2011 13:52

Та какво стана с мойта DIAVIA.
Дойде един колега със станция за събиране на фреон,събрахме 150гр. Пробвахме го с манометрите.На 2000 оборота държеше на НР23 бар.Изтеглихме още 80гр. и тогава показанията бяха
НР15.5 - 16 бар
LP 1.5 - 1.8 бар
Та в крайна сметка така го оставихме.
Вкрайна сметка какво се получи:
700
-150
- 80
В системата остана 470гр.Незнам много ли е или малко но засега така остава.
Благодаря на всички,които се отзоваха.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”