Защо ми падат оборотите при включени консуматори?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
c1ick
Автомобил:
Двигател:

Защо ми падат оборотите при включени консуматори?

Мнениеот c1ick » Вто 03 окт 2006 7:38

Колата е Г2 1.3, карбуратор 2е3.
Проблемът е, че като пусна фарове и вентилатора в купето, оборотите стават много ниски - не знам колко точно, часовникът на таблото не показва :-). А ако се включи и перката на радиатора, оборотите хептен умират и понякога колата гасне. Това го прави и на бензин, и на газ. Сменен е реле-регулаторът и плочката на алтернатора. Акумулаторът е на около 2 години.
Къде мога да търся евентуална повреда?

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Вто 03 окт 2006 8:44

По принцип е нормално леко да се влияят оборотите на празен ход при включване на сериозни ел.консуматори. Но не така драстично, както ти го описваш.
Въпреки, че си с ремонтиран алтернатор, съветвам те при работещ на празен ход двигател с включени консуматори да измериш напрежението върху акумулатора - трябва да бъде поне 13.5В.
Ако е по-малко трябва пак да се провери алтернатора и да се провери за някоя хлабава връзка ( клеми на акумулатора, алтернатора и маса на двигателя ).

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 03 окт 2006 9:20

Нормално е да падат,но чак да гасне?Като включваш повече консуматори се натоварва повече алтернатора,който през ремъка натоварва двигателя.Имах един Форд 1.4 моно и като му пуснех примерно фаровете свободния ход падаше с 50-80 оборота,ама компа се "усещаше",отваря повече клапата за свободен ход и компенсира.Специално на Голфа,като включа климатроника електрониката повишава свободния ход с около 100 оборота,но това е не само заради генератора,а и заради компресора на климата.

Потребителски аватар
se7ven
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот se7ven » Вто 03 окт 2006 9:41

Tака си е нищо не можеш да направиш. Но все пак можеш да замериш напрежението да си по сигурен дали няма проблем. Просто по ранните модели нямат стъпков мотор за да компенсира натоварването.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 03 окт 2006 9:58

Регулирай си оборотите при включен консуматор(разбира се не всичките,които си изброил) .

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 03 окт 2006 16:40

Идентично положението при мен същия двигател, увеличиха ми малко оборотите на празен ход и сега е по-добре но пак ме дразни.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 03 окт 2006 16:40

Провери дали ти е опънат добре ремъка. Може и от там да идва проблема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”