Здравейте,
можете ли да помогнете относно следния проблем:
бартеросах колата с идеята, че всичко е ОК, но климатроника беше за пълнене. Уговорката беше отиваме с момчето и пълним при негови хора. Обаче системата изпускаше от някъде и оставихме колата там да я гледат. Оказва се, че една от тръбите била спукана или нещо такова и няма температурен датчик, който би трябвало да е някъде отпред на бронята.
За какво служи този температурен датчик? Ако датчика отчита външната температура, значи до последно е бил там. Отделно, че 100% климатроника работеше, преди да оставя колата при едни други страшни майстори.., които случайно забелязали, че трябва да се допълва фреон.. пак странна работа. От сервиза твърдят, че едва ли не никога не е работил климатроника и тн..
За справка всичко беше ревизирано преди една година. Ревизирането струваше 800лв, за което имам издадена фактура и гаранция.
едит/ А да и ми предлагат опцията да ми поръчат от Германия такъв датчик, защото тук ги нямало. Датчикът е с квадратна букса.
Климатроник Г4 - проблем с датчик
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Климатроник Г4 - проблем с датчик
До колкото зная са няколко темп.датчика и като изгори или го няма инфото се взема от друг-на мен ми се беше скъсала едната жичка на външния датчик дето е на решетката но темп. на дисплея си я отчиташе.А за фреона-от работещ до работещ си има разлика може да е искал до зареждане.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Според мен ще продължи да работи като просто си зададе някаква стоиност по подразбиране примерно 15 градуса.
Хората от сервиза казват, че без този датчик въобще нищо не тръгвало..
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Дано се оправиш колега, че ми е писнало от майстори "крадци/измамници", аз вече като си ремонтирам колата си вземам отпуска и кебича при майстора, пък ако ще да ме псуват(парен каша духа
)

- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Да ти продам един такъв датчик. Цените им варират от 17-42 лв.
(датчик за външната температура, ако правилно съм разбрал от темата
Другия датчик който участва в климатичната уредба е "за контрол на климатика" сензор за темп. в купето 36-58 лв.
Не знам каква е колата ти, но това е при вариант ТДИ
(датчик за външната температура, ако правилно съм разбрал от темата
Другия датчик който участва в климатичната уредба е "за контрол на климатика" сензор за темп. в купето 36-58 лв.
Не знам каква е колата ти, но това е при вариант ТДИ
- metinski
- Автомобил:
- Двигател:
колега при мен климатроника си работеше и без датчика за външна температура,който се намира в бронята пред шофиора в черната решетка, направо му беше скъсана буксата и показваше някакви измислени стойности.Може би няма да работи на auto режим в смисъл такъв, че няма да знае кога да спира да намаля или засилва
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”