Странна гумена част (пише Ford) на апарат Lucas 38 РЕШЕНО?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Странна гумена част (пише Ford) на апарат Lucas 38 РЕШЕНО?

Мнениеот mitko23 » Нед 24 юли 2011 0:54

Здравейте колеги,преди време си взех комплект задни спирачни апарати(Lucas 38) от Голф 3 VR6(внос от Англия с десен волан),за да ги сложа но моят Голф 3 1,6. Искам да попитам този гумен тампон на лоста за ръчната за какво е ? Най странното е че на него пише произведено за Ford :screwy , а още по-странното е, че за първи път виждам на спирачен апарат на Голф 3 такова нещо.
Изображение
Изображение

РЕШЕНО След дълго търсене и питане, накрая разбрах, че въпросните гумени кръгчета(отвън е гума,а сърцевината е от нещо като цимент) имат доста интересно предназначение. Слагат се предимно на коли с десен волан и най-вече на Vauxhall (наименованието на опел в Англия), присъстват и на новите Джети(дори и с ляв волан :shock ). Идеята на това нещо е доста интересно, играе един вид хем за баланс на спирачния апарат, хем обира вибрациите от него при натискане на спирачния диск. От това което прочетох при неизправност на тази гумена част(когато се изрони "цимента" в нея), довежда до леки изкривявания на спирачния диск, но само при коли с десен волан, поради геометрията и разположението на различни компоненти които са обърнати при коли с десен волан(така си го обяснявам аз).
На самата гумена обвивка има и сериен номер на VAG - 1H0 615 409, които е променен на някакъв друг номер, който за съжаление не намерих. Гумената част се продава само с металната планка ,на която е закрепена, като цената е от порядъка на 151 долара :screwy (толкова бяха обявили във вортекс форума)
Цялата сигнатура,която пише на въпросната част е FORD 1H0 615 409 C13GA ZT-7L195- и още две букви след тирето, които са се изтрили с времето и не се четат.

Последна промяна от mitko23 на Нед 11 сеп 2011 16:01, променено общо 1 път.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за странна гумена част на спирачен апарат ?

Мнениеот the_tupan » Нед 24 юли 2011 7:03

И при мен я има същата чудесия (за Голф 3 ГТ ТДИ става въпрос), така че явно не е някое афтърмаркет изпълнение, но идея си нямам за какво е. :dontknow:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 24 юли 2011 8:37

И аз си взимах абсолютно същия апарат от Голф 3 от англия с десен волан.
Някъде срещах информация,че същия апарат се ползва и от Форд за Галакси и там гумената част може би играе някаква роля... :dontknow:

mitko23

Мнениеот mitko23 » Нед 24 юли 2011 13:15

the_tupan написа:И при мен я има същата чудесия (за Голф 3 ГТ ТДИ става въпрос), така че явно не е някое афтърмаркет изпълнение, но идея си нямам за какво е. :dontknow:

tisho_psg написа:И аз си взимах абсолютно същия апарат от Голф 3 от англия с десен волан.
Някъде срещах информация,че същия апарат се ползва и от Форд за Галакси и там гумената част може би играе някаква роля... :dontknow:

Много благодаря за информацията колеги. А случайно някой от вас да знае в магазина под какво име да я потърся тази гумичка,че ревизирам целия апарат и е хубаво и нея да я сменя. :hmmmm

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 24 юли 2011 17:16

е тази "гумичка" не ти играе никаква роля при теб и мисля няма нужда да я сменяш с нова.

mitko23

Мнениеот mitko23 » Нед 24 юли 2011 17:27

tisho_psg написа:е тази "гумичка" не ти играе никаква роля при теб и мисля няма нужда да я сменяш с нова.

Значи направа ще я махна, че и без това беше доста скъсана.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 24 юли 2011 17:28

mitko23 написа:
tisho_psg написа:е тази "гумичка" не ти играе никаква роля при теб и мисля няма нужда да я сменяш с нова.

Значи направа ще я махна, че и без това беше доста скъсана.

:да:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 24 юли 2011 20:49

Аз ги имам тия гуми. Golf 3 GT, ориг. задни дискови спирачки. Пише си Форд, няма проблеми :D.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пон 25 юли 2011 20:39

абе не ти трябва тая гума направо я махай аз наскоро си купувах същите луказ но от гти с ляв волан и те нямаха такава гума .... не знаеш англичаните за техния десен волан какво са имали в предвид с тая гума трябва да видиш на действаща кола с десен волан да видиш какво прави ... на теб не ти трябва

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”