Въпрос относно ESP
Въпрос относно ESP
Здравейте.Днес тръгвайки по рязко от бензиностанцията(имаше и малко вода по асфалта) по някое време видях,че на таблото ми свети лампата на ESP,но светеше постоянно, а не да примигва.След като спрях и изгасих колата след това вече не светна.Та въпроса ми е това нормално ли е или има някакъв проблем и какъв може да е?Благодаря предварително на отговорилите.
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Въпрос относно ESP
Не е нормално. ESP-то, когато работи присветва на таблото, но не свети постоянно.
Ако свети постоянно означава, че в този момент не работи тази система за сигурност.
Аз залагам на стоп-машинка, но най-добре да се закачи колата на VAGCOМ и да се провери точно причината.
За успокоение чисто нова стоп-машинка за Ауди А4 2003 г е 21 лв. в Порше Бг.
Ако свети постоянно означава, че в този момент не работи тази система за сигурност.
Аз залагам на стоп-машинка, но най-добре да се закачи колата на VAGCOМ и да се провери точно причината.
За успокоение чисто нова стоп-машинка за Ауди А4 2003 г е 21 лв. в Порше Бг.
При мен отначало светеше като при теб след което започна да свети постоянно.Закачих я на ваг ком и се оказа сензора за ESP или G200 както го наричат.Проблема е в студените спойки на чипа който е в самия сензор.Решението е сваляне и презапояване после калибриране и става,но си трябва диагностика за да е на 100% че е от него!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Както казаха колегите - не е нормално. Постоянното му светене показва неактивност (проблем).
Единствения начин за установяване на причината е диагностика. Една от възможните причини е назованата от fatix...
Единствения начин за установяване на причината е диагностика. Една от възможните причини е назованата от fatix...
Благодаря на отговорилите.5 месеца от тогава и този проблем не се е появявал повече.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”