Проблем с датчик за отворен багажник Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
simodh
Автомобил:
Двигател:

Проблем с датчик за отворен багажник Голф 4

Мнениеот simodh » Чет 08 дек 2011 21:57

Здравейте колеги, имам следния проблем, колата е Голф 4 (тази от профила) и днес се задейства сигнала за отворен багажник (аз съм със средния FIS) при положение, че багажника беше затворен, няколко пъти проверих с отваряне и затваряне на багажника, но проблема остана...имате ли някакви предположения, датчика ли е за смяна или друго, ако някои се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели.
Поздрави

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: Проблем с датчик за отворен багажник Голф 4

Мнениеот FELIPE » Чет 08 дек 2011 22:06

Микроключето,виж линка на anger-> viewtopic.php?f=5&t=298782

Потребителски аватар
simodh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simodh » Чет 08 дек 2011 23:07

Благодаря колега, но незнам дали проблема е в това. Аз сега се сетих, че днес по едно време задната пръскалка спря да пръска от веднъж, аз си помислих, че е замръзнала, ама може и маркучето за пръскалката да се е скъсало, защото сега като отворих багажника и от дупката на бравата потече вода...възможно ли е да съм прецакал датчика за отварянето на багажника :(

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 08 дек 2011 23:43

Да,може би е възможно даже над 99%
Разглобява се и се почиства!Щом е било днес,значи ще се оправи.По големият ти проблем е с чистачката!Има тема и за това,моторче...чистачка...брава... очаква те малко разглобяване :Mr Green Fun
Поне 2 часа работа,ако имаш всичко необходимо!Побългаряваш за 20,ремонтираш за 100 (с части втора употеба),недай си боже да отидеш на майстор и той да иска да си сложи и труд!Пък камоли ако ти каже,че работи само с нови части! mhihi
Не е смешно,и аз минах през това.Отне ми 2 дни,по обикаляне за медни тръбички и прочие...
след 2 дни се побългари,чистачката почна да пръска а плафона в багажника светна.
Сега само пасажерската врата спря да свети,ама да си трая че има хора само такава информация търсят! mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 дек 2011 17:31

deversant написа:Да,може би е възможно даже над 99%
Разглобява се и се почиства!Щом е било днес,значи ще се оправи.По големият ти проблем е с чистачката!Има тема и за това,моторче...чистачка...брава... очаква те малко разглобяване :Mr Green Fun
Поне 2 часа работа,ако имаш всичко необходимо!Побългаряваш за 20,ремонтираш за 100 (с части втора употеба),недай си боже да отидеш на майстор и той да иска да си сложи и труд!Пък камоли ако ти каже,че работи само с нови части! mhihi
Не е смешно,и аз минах през това.Отне ми 2 дни,по обикаляне за медни тръбички и прочие...
след 2 дни се побългари,чистачката почна да пръска а плафона в багажника светна.
Сега само пасажерската врата спря да свети,ама да си трая че има хора само такава информация търсят! mhihi

В моргите се намират цели моторчета по 50лв, съответно си избираш такова с въртяща се тръбичка и си готов :да: Може да му направиш една профилактика преди да го поставиш и това ми се струва най-удачния вариант :да:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 09 дек 2011 17:39

Аз бих погледнал и за прекъснати кабели между купето и 5-тата врата :wink:

Потребителски аватар
simodh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simodh » Съб 10 дек 2011 18:54

Колеги, първо искам да благодаря на всички, които са изразили мнението си :bowdown .За моя голяма радост проблема се оказа доста по-прост отколокото очаквах.Оказа се, че тръбичката по която стига течността до задната пръскалка се беше откачила и си изливаше директно в кората, съответно и датчика за отворена врата на багажника се включваше заради това :wink: закачихме тръбичката и сега всичко е наред да се надяваме, че няма да имам повече проблеми.Още веднъж благодаря колеги. Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”