проблем с табло на абф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
neiki4a
Автомобил: polo 6n1
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

проблем с табло на абф

Мнениеот neiki4a » Пон 25 юли 2011 20:05

колеги имам проблем стаблото на г3 абф ,таблото е от юбилейка и като запаля и има няма 5 мин и качва на 90 градуса със старото табло не съм имал такъв проблем температурата си я вдигаше нормално помагайте

gtracing1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с табло на абф

Мнениеот gtracing1 » Пон 25 юли 2011 20:13

Колега и при мен за около 4-5 мин ги вдига на 90гр и след това не мърда прави ми впечатление че при всички табла като марки има разлики моето е ТРВ

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Сря 27 юли 2011 10:20

никой ли незнае????

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 27 юли 2011 14:59

Може да е проблем в стрелковия уред или несъвместимост на темп.датчик(малко вероятно но не и невъзможно).Както каза колегата всяко табло с номера си-карах около месец с друго табло то отчиташе с 10гр. повече.Термостата работи ли да не е старото да е отчитало грешно или на това да е модела с бързите стрелки?

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Пет 29 юли 2011 7:24

термостата работи ,не съм имал проблем със старото табло с отчитането ,наблюдавах го след като запаля колата стрелката се качва бавно но за около минута прави 70 после след още минута две 80 и стига до 90 и не по мръдва притесняваме дане да не отчита правилно и след 90 и да я прегрея без да искам ако стане някакъв проблем да не се включат перките евентуално

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 29 юли 2011 9:52

Има табла с моторчета и такива без - тези с моторчетата коват температурата на 90 буквално за 5мин. освен ако не е кучи студ.
Тези без моторчетата го правят в реално време - можеш да го провериш специално за температурата на антифриза - слагаш мултицета в казанчето палиш колата и гледаш ко показанията на мултицета и на таблото.
Вероятно тва дет си го взел е без моторчета ;).

п.с.: само да вметна - тва с моторчетата ако антифриза е с температура над 90 градуса пак показва 90, а това без моторчетата си катери стрелката нагоре.

gtracing1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gtracing1 » Пет 29 юли 2011 12:32

Pavcho2 написа:Има табла с моторчета и такива без - тези с моторчетата коват температурата на 90 буквално за 5мин. освен ако не е кучи студ.
Тези без моторчетата го правят в реално време - можеш да го провериш специално за температурата на антифриза - слагаш мултицета в казанчето палиш колата и гледаш ко показанията на мултицета и на таблото.
Вероятно тва дет си го взел е без моторчета ;).

п.с.: само да вметна - тва с моторчетата ако антифриза е с температура над 90 градуса пак показва 90, а това без моторчетата си катери стрелката нагоре.

Само да вметна че преди това бях с такова табло от ГТИ-Мотометер вярно че стрелката се качваше по бавно но стигаше 100градуса а с оригиналното по бързо до 90гр ама не мърда, ха сега откъде се получава тази разлика. :roll:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 29 юли 2011 13:09

Точно от тези моторчета ;).
Преди около месец с един колега от форума щяхме да правиме една трампа точно да взема табло от ABF а той от моят кола - но когато видях разликата и реших, че ми е по-добре да карам в заблуда от колкото като излезна извънградско и температурата ми спадне надолу да си мисля, че ми е прецакан термостат, термосуич и др. подобни които оказват влияние на стрелката за температурата.

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Пет 29 юли 2011 13:40

само да вметна че като сложа буксата на таблото и се чува звук като на движение на зъбни колелца това значили че таблото е с моторетата

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 29 юли 2011 13:43

neiki4a написа:само да вметна че като сложа буксата на таблото и се чува звук като на движение на зъбни колелца това значили че таблото е с моторетата

Да, таблото ти е от стария модел. ВДО ли е?

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Пет 29 юли 2011 13:52

yoan4o написа:
neiki4a написа:само да вметна че като сложа буксата на таблото и се чува звук като на движение на зъбни колелца това значили че таблото е с моторетата

ами нямам спомен въпроса е дали че показва температурата точно след 90 градуса ако тръгне да прегрява недай си боже

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 29 юли 2011 14:06

Скоро смених таблото взех табло с МФА. Преди покупката имах възможност да избера между две табла. И двете табла бяха от АБФ. Едното до 260км/ч другото до 240км/ч. Едното табло имаше моторчета при слагането температурата на антифриза показа точно 90 градуса. Другото табло няма моторчета и показа 80 градуса. Купих таблото без моторчетата. Температурата извън градско пада до 80 градуса, като съм достигал до 100 градуса. Температурата която измерва таблото е реална, измервана е с инфрачервен термометър.
Таблата с моторчета според мен лъжат + - 10 градуса от реалната температура, в смисъл температурата ако е 80 градуса на таблото ще бъде 90 градуса ако температурата е 100 градуса на таблото ще покаже 90 градуса. Това според мен е направено за успокоение на шофьора, а тези температури не са фатални за двигателя. Винаги може да се направи тест с един потенциометър който да се свърже на мястото на температурния датчик и по този начин да се види какво ще показва таблото, стойностите на съпротивлението може да се вземът от Аутодата. :wink:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 29 юли 2011 15:48

yoan4o написа:

Йоанчо, тия с моторчетата са новите, старите са с пластини, които се огъват от нагряването. тези с моторачетата са по бързи и по точни.
П.П звука, който чуваш при включване на буксите, е калибрирането на стрелките, виж ги какво правят :wink:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 31 юли 2011 1:17

Майсторе тия табла никога не отчитат вярно. :wink:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 31 юли 2011 6:02

neiki4a написа:
yoan4o написа:

ами нямам спомен въпроса е дали че показва температурата точно след 90 градуса ако тръгне да прегрява недай си боже

Новия модел табла показват 90 гр от 80гр до 105 гр или 110 гр за да не спича шофера.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”