не ми работи километража голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

не ми работи километража голф 3

Мнениеот DG GoLF MKIII » Сря 27 юли 2011 22:50

здравейте купих си километраж ето от този модел Изображениепонеже много ми харесва сложих го на колата и тръганх да карам но стрелката на скоростомера не се вдигаше, пък всичко останало си работеше, само стрелката на бензина по едно време стигна до средата при положение че беше на червено изгасих я и като я запалих наново се оправи но километража пак го нямаше.Върнах си старото табло и при него си бачкаше ,а и забелязах че като отворих багажника не ми светеше и плафона със новия километраж

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: не ми работи километража голф 3

Мнениеот fill » Чет 28 юли 2011 9:27

Проблема е в новото табло.
Таблата на Голф 3 нямат разлики в начина на свързване, изпозват една букса с еднакво разположение на кабелите.
Отностно плафона той няма никаква връзка с таблото. :deal

Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DG GoLF MKIII » Чет 28 юли 2011 17:00

да знам колега :да: забелязах и ,че като оставя стрелката например на 100 (то е с моторче не като при старите)като запаля и стрелката се връща в начланото полеожение ( на 0 )
няма ли колеги с този проблем и как са го решили да ли може да се даде таблото на ремонт и къде може да да се ремонтира?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 28 юли 2011 17:26

Пробвай да смениш километража от едното табло на другото-поне ще знаеш проблема в таблото ли е или в уреда.

Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DG GoLF MKIII » Пет 29 юли 2011 9:32

van4ooo написа:Пробвай да смениш километража от едното табло на другото-поне ще знаеш проблема в таблото ли е или в уреда.

няма как да стане колега понеже това е с моторче а друггия е на друг принцип и не става

Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DG GoLF MKIII » Пет 29 юли 2011 9:34

TiL написа:Тва за смяната на километража... Попринцип май имаше няколко модела табла. Май от дизел не става на бензин. Моето съм го отварял няколко пъти, и снимки имам. Ако опреш до отваряне, свирни ми да ти пратя някоя снимка.

благодаря колега за съдействието ,знам как се отваря таблото много пъти съм отварял табла и съм сменял осветлението но никога не съм срещал подобен проблем

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Съб 30 юли 2011 8:12

няма как да стане колега понеже това е с моторче а друггия е на друг принцип и не става[/quote]

На какъв друг принцип е колега.Не съм виждал досега табло на тройка на друг принцип.Километража и оборотомера са със стъпкови мотори с 4 извода.Сменял съм дефектен пукнат стъпков мотор едни и същи са.Има модели табла на които и уредите за температура и бензиномера са със стъпкови моторчета.Това е разликата.Щом успяваш да оставиш стрелката на 100 като махнеш контакта таблото е за ремонт или за коша.При нормално работещо това няма как да стане.Поздрави :beer

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 30 юли 2011 16:12

Знам, че принципно има 2 модела табла - едното за по-старите модели и за по-новите (1995-та е вододела...). Но дали се различават в принципа си на работа не мога да кажа.

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Нед 31 юли 2011 9:38

fill написа:Проблема е в новото табло.
Таблата на Голф 3 нямат разлики в начина на свързване, изпозват една букса с еднакво разположение на кабелите.

Провери бушон 21.

През него минават - оветление на багажника, плафна в купето, памет на километража- за часовника и трип компютъра. Имат нещо общо.

Забелязъл съм, че като не работи скоростомера(при мен датчика на ск.кутия беше сдал багажа) стрелките откачат - все е едно си в тестов режим на таблото.

TiL написа:Тва за смяната на километража... Попринцип май имаше няколко модела табла. Май от дизел не става на бензин. Моето съм го отварял няколко пъти, и снимки имам. Ако опреш до отваряне, свирни ми да ти пратя някоя снимка.

Старото табло, предполагам е ВДО и е с биметалани пластини, а това на снимката е със серво моторчета. Не са взаимозаменяеми. На ВДО-то температура, скорост, оборотомер, бензиномер могат да се свалят поотделно, заедно със стрелките; докато на новото - уредите са под едно общо плака.

Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DG GoLF MKIII » Нед 31 юли 2011 21:20

swifter написа:
fill написа:Проблема е в новото табло.

Провери бушон 21.

През него минават - оветление на багажника, плафна в купето, памет на километража- за часовника и трип компютъра. Имат нещо общо.

Забелязъл съм, че като не работи скоростомера(при мен датчика на ск.кутия беше сдал багажа) стрелките откачат - все е едно си в тестов режим на таблото.

Старото табло, предполагам е ВДО и е с биметалани пластини, а това на снимката е със серво моторчета. Не са взаимозаменяеми. На ВДО-то температура, скорост, оборотомер, бензиномер могат да се свалят поотделно, заедно със стрелките; докато на новото - уредите са под едно общо плака.

:да: Точно колега :да: оправих си таблото оказа се, че са се отпоили пиновета така да го нарека на таблото (женското на буксата там на таблото) запоих ги наново и всичко се оправи явно при изкарването на буксата са действали със сила но го оправих :banana благодаря ви за съдействието

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”