Въпрос за биалета
Въпрос за биалета
Купих днес 2 биалети и за 30мин ги смених,но ми изникна въпрос:колко аджеба да я стегна биалетата,защото има възможност направо да смачкам 2те гумички.Старите бяха завити така че гумата въобще не се беше пресовала,съответно и новите оставих така -не съм ги престягал. Така ли трябва да е 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за биалета
Мда,имах тая дилема.Старите, оригинални, просто няма как да ги пренатегнеш-гайката няма ход в шпилката.А на новите може!Как постъпих-след кратко мислене,"обрах" луфта на тампоните и донатегнах гайката с около оборот,оборот и половина.Те пък са едни скъпи..има-няма 12 лв. двете...да се скапват,ще подменя.
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, а необходими ли са някакви специални инструменти за смяната и необходимо ли е след това да се минава стенд на преден мост ? Онзи ден смених тампоните на макферсън и утре ще минавам стенд та ако и те ще искат да взема първо да си ги сменя и тогава да ходя да върша работата тъкмо наведнъж, че по 20 лв за стенд не ми се дават.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
surgula написа:Колеги, а необходими ли са някакви специални инструменти за смяната и необходимо ли е след това да се минава стенд на преден мост ? Онзи ден смених тампоните на макферсън и утре ще минавам стенд та ако и те ще искат да взема първо да си ги сменя и тогава да ходя да върша работата тъкмо наведнъж, че по 20 лв за стенд не ми се дават.
Няма нужда?
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така мисля, но съм длъжен да попитам
Благодаря !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”