Показания за моментен разход преди запалване 1,9 TDI PD
-
jollycatman
- Автомобил:
- Двигател:
Показания за моментен разход преди запалване 1,9 TDI PD
Здравейте колеги! Става въпрос за колата от гаража ми. Досега не бях обръщал внимание, но наскоро забелязах, че като дам на контакт, преди да запаля бордкомпютъра показва 6л моментен разход. Същото показва и след запалване, като се променя щом потегля. Така ли е при вас и толкова ли трябва да показва?
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Re: Показания за моментен разход преди запалване 1,9 TDI PD
При мен като дам на контакт показва 0.0 л/час. Като запаля отива към 1.2, но със загряването разхода спада до 0.7 л/час.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
И моята показва 0,0л.ч при завъртане на контакт.Може да ти показва средния разход за предишния ден.Мисля че има такава опция.
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Аз мисля, че темата не е за този раздел(няма нищо общо с Направи си сам), а или Дизели или Техн. форум за Голф.
-
jollycatman
- Автомобил:
- Двигател:
RANOPILE написа:Аз мисля, че темата не е за този раздел(няма нищо общо с Направи си сам), а или Дизели или Техн. форум за Голф.
Абсолютно си прав колега. Re: Показания за моментен разход преди запалване 1,9 TDI PD
на по старичките AJM-и показанията за моментен разход се мерят по грешен начин, и дефакто се губи смисъла от това меню. Мисля че е от това че таблото е ИМО2, при ИМО3 таблата го няма този проблем.
На празен ход не ти показва моментния, а последният докато колата е била на скорост.
На празен ход не ти показва моментния, а последният докато колата е била на скорост.
-
jollycatman
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:на по старичките AJM-и показанията за моментен разход се мерят по грешен начин, и дефакто се губи смисъла от това меню. Мисля че е от това че таблото е ИМО2, при ИМО3 таблата го няма този проблем.
Благодаря за компетентното мнение!
Това обяснява защо като спра на кръстовище и изключа от скорост всеки път показва различен моментен разход - по-висок, ако съм намалил бързо със спирачка и по-нисък, ако съм приближил бавно на скорост. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”