Жило на газта голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavlikenski_92
Автомобил: Audi A3
Двигател: ABS 1993

Жило на газта голф 3

Мнениеот Pavlikenski_92 » Чет 04 авг 2011 22:50

Здравейте колеги.Стана един проблем с голфа 1.8 ABS.Пропадна ми педала на газта,както бях на място и на неработещ двигател го натиснах до долу и там си остана.За да се прибера до вкъщи го закрепих на моното в оня канал,който по принцип мисля е точно за да води жилото.Дойдох си на ход,но в момента педала на газта е много по твърд от преди и няма никакъв луфт.Преди да пропадне педала имаше луфт и на горе към седалката и беше много по мек така да се каже.Сега като я изворсирам и оборотите от 2000 на долу падат много по бавно от колкото преди.Незнам какво точно стана дали се откачи просто жилото,но не виждам нищо счупено или скъсано,но незнам дали съм го захванал както трябва и защо сега педала е толкова твърд и се вдигна на горе.

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Re: Жило на газта голф 3

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 05 авг 2011 0:04

Искам да добавя,че под педала имах нещо като ограничител на хода на педела,който го махнах има няма преди 3-4 месеца,но чак сега направи този проблем.Може ли от това да е проблема или..?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 05 авг 2011 0:09

Да от това е.Този ограничител не е сложен за красота там.Идеята е ,че жилото и самото моно(дросел) имат определен ход.Като го махнеш ти натискаш педала по-надолу и изправяш куката която е закачена за педала(предполагам че на 3ката е същото като на 2ката).Свали си кората под таблото и виж как куката ти е изправена(края на жилото,който влиза в педала е една кукичка с доста ръбава форма).Откачи жилото от щита,извади го извън колата,сгъни куката наново,закачи я за педала,сложи ограничителя на пода,отпусни жилото нацяло от моното,накарай някой да ти натиска педала докрай и си го нагласи ,така че когато педала е в пода самото жило да стой под съвсем леко напрежение(в крайно отворено положение)клонящо към 0.

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 05 авг 2011 0:41

Мхм,благодаря ти,а сега както съм го слошил,защо е толкова твърд педала?Защото не съм изправил въпросната кука ли...на педала?Така както разбирам след като изправя куката би трябвало педала да се върне както е бил преди понеже в самото моно там на дросела не съм променял нищо и захващането си е еднакво както преди.Нямам нищо счупено или променено от там,а всичко е от педала долу.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 05 авг 2011 0:52

Възможно е освен куката ,да си разпънал и до някаква степен жилото.Сега просто оправи куката(закачил си жилото,но реално при изправена кука очаквай пак да падне) и всичко ще си дойде на мястото.И моят така се беше втвърдил след като го закачих и констатирах проблема.При мене беше прекалено опънато жило откъм карбуратора...

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 05 авг 2011 11:50

Педала в момента не е чак толкова твърд с леко усилие се натиска,но все пак не си е като преди.Преди един такъв "плуваше" и имаше луфт на горе а сега този луфт го няма и смятам,че не би трябвало и да го има.Забелязвам много голяма промяна в колата.Сега като я натисна стабилно и се изтрелва,а преди не беше така.При рязко подаване на газ оборотите мигновенно се променят,а преди имаше едно такова замисляне.Няколко пъти натисках педала плътно до долу рязко с повече сила също така и бавно и не се откача жилото.Гледах как се маха кората за да се стигне до тази кука и както гледах трябва да се свалят всичките кори на самия педал, на спирачката и мисля още една понеже всичките са заедно и са със щипки.Чудя се дали да бутам нещо или да го оставя така.Няма ли колеги с тройки да знаят как се стига до тази кука и дали е като на двойката?

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 05 авг 2011 15:15

Днес отстраних всичките кори и пластмаси и стигнах до педала за газта и жилото.Няма такава кука както обисваш колега...явно не е като на двойката,а е едно обло което се захваща за педала.Няма нищо криво от там,но като го размърдах и се откачи отново от моното.От къде идва проблема и аз незнам,но не е работа така да се кара.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”