Ремонт на компресор
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонт на компресор
Здравейте колеги.От известно време климатроника на колата ми(Голф3-97год) не духа студено всеки път като го пусна.Понякога духа ледено мерил съм го-3-4 градуса на дюзите,но понякога не духа въобще студено.Преди половин час ходих на майстор.Той закачи някакъв уред с 2 маркуча и ми каза,че фреон имам но компресора си заминава.Имало 2 варианта-единия е компресора да издава багажа вече-,а другия е-вътре имало някаква клапа или незнам какво точно и можело тя като се смени да се оправят нещата.Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и ако знаете ориентировъчни цени на ремонтите или по-лошо на компресор втора употреба.Благодаря ви предварително.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: Ремонт на компресор
Вътре в кутията на парното има 3 ламаринени клапи, на които има дупки и отгоре е залепен дунапрен. Когато остарее дунапренът започва да се къса и започва да смесва топлия с студения въздух и така не прави толкова студено. Най лесно ще разбереш ако имаш дунапрен по духалките на парното 
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега всеки път като пусна климатика и хвърчат парчета дунапредн от дупките на парното-ужасна работа
.Един сиво-черен дунапрен.Дали е от това,да се смесва студения и топлия въздух.Как може да се оправи тази клапа,нова ли или да слагам нов дунапрен,само дето незнам как
.
.Един сиво-черен дунапрен.Дали е от това,да се смесва студения и топлия въздух.Как може да се оправи тази клапа,нова ли или да слагам нов дунапрен,само дето незнам как - 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Сваляш клапите и вместо дунапрен залепяш филтърен плат 
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега къде се намират тези клапи и трудно ли се свалят?Ще мога ли сам да ги направя?
-
kras44o
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да свалиш цялото табло и като отвориш кутията на парното(климатроника) ще ги видиш клапите и каде трябва да има дунапрен.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Провери и сравни температурата на тръбите влизащи в купето(хвани ги с ръка)при работещ и когато си го вкл. а не духа студено-ако и в двата случая темп. е еднаква(едната тръба е студена а другата топла) ще трябва да сваляш таблото и да оправяш клапите.
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
А чета,че се доливало някакво масло вътре в компресора.Дали има вариант и моя да иска доливане?Каква роля играе това масло,гледам снимки има вътре 6-7 бутала да уплътнява на тях ли?Да не би при мен налягането да не е добро от това ,че няма достатъчно масло вътре?
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
Маслото не уплътнява, а смазва триещите се механизми. От маслото няма как да ти е слабо налягането. Налягането пада от клапана в средата download/file.php?id=138625&mode=view Вътре има едни пружинки и от времето или някакво запушване явно омекват и клапана започва да изпуска когато нетрябва.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”