Колеги,вчера видях че една "тедка"(пластмасова тройка на маркучите за антифриза-колата е газаджийска
)че се е спукала и капе антифриз(в моя случай вода).Купих нова и смених тедката,след което долях вода и като загрее-започва да кипи и излиза от казанчето!Като пипам големия мъркуч към големия радиатор отпред на перката-мек!!!Какво да правя,колеги?доливам и след малко изкипява поне 1 л?
ГОЛФ 3 95г гти
Тедка(тройка)-връзка на маркучите за антифриза-и към изпарителя-те газаджийте са я слагали
антифриз/вода-изкипява през скачения съд!?след смяна на.....
антифриз/вода-изкипява през скачения съд!?след смяна на.....
Последна промяна от 3115 на Сря 20 юли 2011 10:04, променено общо 1 път.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: антифриз/вода-изкипява през скачения съд!?след смяна на.....
3115 написа:Колеги,вчера видях че една "тедка"(пластмасова тройка на маркучите за антифриза-колата е газаджийска
)че се е спукала и капе антифриз(в моя случай вода).Купих нова и смених тедката,след което долях вода и като загрее-започва да кипи и излиза от казанчето!Като пипам големия мъркуч към големия радиатор отпред на перката-мек!!!Какво да правя,колеги?доливам и след малко изкипява поне 1 л?
Каква е тая "тедка", може ли снимка ?
Колата е ....... ?
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нарушена циркулация за мен . Кога е слагана тетката - скоро , преди 20-30 години ? Термостата отваря ли ?
да-точно такава тедка!Ами вчера смених счупената?!
нямах никакви проблеми дотогава?(освен че губих антифриз)
нямах никакви проблеми дотогава?(освен че губих антифриз)
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Ха, научих една нова дума...
Да не би да е запушен малкия маркуч за обезвъздушаване, който е свързан към разширителния съд и затова да хвърля водата?
Да не би да е запушен малкия маркуч за обезвъздушаване, който е свързан към разширителния съд и затова да хвърля водата?
хм-трябва да проверя!след работа веднага!не е хубаво да се кара така,нали?
- nokiangage
- Контакти:
Е не е препоръчително, че ако изхвърли повечко вода да не стане някой сакатлък с прегряване/затягане и подобни...
При мен това запушено маркуче ми правеше подобни въртели, но избиваше налягането не през съда, а през радиатора - беше леееко спукан и си течеше...така и така ще доливаш бая вода/антифриз, щом губи по 1 литър, няма да ти е голяма разправия да провериш и промиеш маркучетата, а и ако имаш възможността сипи в нормалното съотношение антифриз, че зимата да не се притесняваш! По-добре сега отколкото преди зимата пак да разколачваш радиатори и подобни...
При мен това запушено маркуче ми правеше подобни въртели, но избиваше налягането не през съда, а през радиатора - беше леееко спукан и си течеше...така и така ще доливаш бая вода/антифриз, щом губи по 1 литър, няма да ти е голяма разправия да провериш и промиеш маркучетата, а и ако имаш възможността сипи в нормалното съотношение антифриз, че зимата да не се притесняваш! По-добре сега отколкото преди зимата пак да разколачваш радиатори и подобни...

добре колега!Смятам да послушам съвета ти
аз имах напредвид че като заври и избие-тогава губи 1л
ЕХ<защо ни е така трудно да се раделим с тези голфчета(не че мога да си позволя др кола
)
аз имах напредвид че като заври и избие-тогава губи 1л
ЕХ<защо ни е така трудно да се раделим с тези голфчета(не че мога да си позволя др кола
)- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
3115 написа:добре колега!Смятам да послушам съвета тиаз имах напредвид че като заври и избие-тогава губи 1л
![]()
ЕХ<защо ни е така трудно да се раделим с тези голфчета(не че мога да си позволя др кола)
Въпрос на избор
Колега, на мен така ми правеше и се оказа капачката на разширителния съд. На нея има едно гумено уплътнение, което се прецаква и не може да държи налягане в системата. Пробвай да смениш капачката за 5 лв.
- nokiangage
- Контакти:
Kraseto написа:Колега, на мен така ми правеше и се оказа капачката на разширителния съд. На нея има едно гумено уплътнение, което се прецаква и не може да държи налягане в системата. Пробвай да смениш капачката за 5 лв.
Ей вярно
, идеално, че колегата допълни алтернативно решение...Най-добре колега намери и такава капачка от някой познат, при който си работи системата и по метода на изключването ще стигнете все до решението... Така поне няма да купиш нещо и да се окаже после, че не е било то! 
Колеги,оказа се от капачката!Благодаря за оказаната помощ на всички!
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Kraseto написа:Колега, на мен така ми правеше и се оказа капачката на разширителния съд. На нея има едно гумено уплътнение, което се прецаква и не може да държи налягане в системата. Пробвай да смениш капачката за 5 лв.
Клапан има в капачкта май ...не е просто уплатнение
- steni
- Автомобил: Seat Altea XL
- Двигател: CEGА_2010г
Колега, защо автомобилът въобще е с вода? Смяташ да сменяш и водна помпа ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”