Голф 3 ААМ - голям разход и на газ и на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 ААМ - голям разход и на газ и на бензин

Мнениеот Saho_Golf » Пет 05 авг 2011 0:56

Колеги искам да се посъветвам какво да го правя тоя моя Голф 3 ААМ мотор харчки ми около 18 на 100 на ГАЗ и 17 на 100 бензин.От скоро като загрее а някой път като е студена се чува една постоянно тракане от двигателя и по ухо ми се чува,че е от главата и предполагам,че са клапаните.Като запали сутрин изпушва яко отзад,а после няма пушек,някой път в резак завой като влезна с по-висока скорост светва лампата за маслото и се чува едно пилкане от таблото. Маслото е за смяна над 10хил км е.
Мисълта ми е какво да права? Това тракане от аванса ли е или от клапаните? Изпарителя ми е от старата кола и е на над 60 хил км.
От кое може да е причината за високия разход?
Маслото?
Изпарителя?
ТРакането (аванс или клапани) ?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Голф 3 ААМ - Голям разход и на ГАЗ и на Бензин

Мнениеот mupk0 » Пет 05 авг 2011 1:03

не съм специалист но при положение ,че ти свети лампата за маслото нещо не е добре.Едва ли има нещо общо с това ,че е на над 10хил км.Виж дали щеката въобще го хваща ? За разхода на газ и бензин не знам,но не е нормално да припушва доста.Виж си ламбда сондата примерно.Отделно над 60 хил км без да е рециклиран изпарителя,може и дефекта да е в него.Тракането от аванс на празен ход е трудно да го чуваш.В движение по-може.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 3 ААМ - голям разход и на газ и на бензин

Мнениеот rudoni » Пет 05 авг 2011 7:55

проблемът ти се нарича центровка!или прескочил зъб на ремъка. иска се диагностика и проверка на посоченото и най- вече добър майстор да го оправи! :да:

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Пет 05 авг 2011 8:53

rudoni написа: иска се диагностика
:да:

Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Мнениеот djmimo89 » Пет 05 авг 2011 9:52

Здравей колега. Аз също имам такъв голф. Значи, ако ти се занимава ще ти дам съвет. Първо си смени маслото, аз карам с 15w40. После вдигни колата на крик от ляво отпред, включи на 5 предавка. отваряш капака на двигателя и на скоростната кутия има една тапичка, отваряш я и почваш да въртиш гумата докато видиш през тапата едно зарязано на маховика. След това махаш пластмасовия капак на ангренажа и точно зад колелото на вала има една белязка. Тази белязка трябва да си пасне с белязката на колелото на разпределителния вал. Така ще видиш дали ти е прескочил ремъка. За изпарителя, сам можеш да си го рециклираш стига да си сръчен в ръчичките. Вадиш маркучите, изваждаш го навън, купуваш комплект за ремонт на изпарител от някои газаджия, разглобяваш го, внимаваш обаче при разглобяването, защото има пружинки и може да загубиш някоя, което не е много приятно. Почистваш го хубаво( аз ползвах Етил ацетат и четка за зъби)слагаш новите мембрани, сглобяваш и слагаш на място. После отиваш да ти регулират някъде( при нас взимат 5 лв за реглаш, но аз сам си го нагласих)палиш и гледаш резултата. Ако не се оправи по добре върви при майстор.

п.п.: Ако ремъка е прескочил по добре си вземи нов и помоли някой приятел или познат който се е занимавал с това да ти помогне. Аз лично при майстори вече не ходя, само за нещо по сериозно. Тук във форума има доста работи които биха ти помогнали, благодарение на доста колеги.

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Пет 05 авг 2011 14:31

Здравейте колеги отново,днес долях 1л. Маслои звука от тракането се намали даже по някое време почти не го чувах.Има теч от семеринг при Агренажа и явто това е причината да ми присветфа лампата. Забравих да ви кажа,че зимата я карах на ГАЗ Анализ и там майсторите барнаха нещо и колата почна да харчи по малко около 11-12 на 10 което мисля,че е нормално,но постепенно почна да го вдига.Забравих да кажа,че 1 седмица я карах и без реглаж на преден мост и мисля,че сега като смена мембраните на изпарителя и смена маслото семеринга ангренажния ремак може да поспадне разхода.
А забравих да ви питам за Ламбда сондата тя не е ли само за бензина?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 05 авг 2011 22:20

ти или ни пробваш или.............!много забравяш да пишеш основни неща+?аз спирам!
:търсачкаа

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 05 авг 2011 22:53

1.Сваляне на главата.
2.Шлайф.
3.смяна на водачите и вложките на клапаните.
4.Припасване на клапаните.
5.Нова гарнитура на главата и колекторите(Виктор Райнц),евентуално и нови болтове.
6.Центровка
около 300 лв....
хайде тогава карай и ако ти гори градско над 12/100 газ пиши.

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Съб 06 авг 2011 11:43

Днес си купих един ремонтен комплект за изпарител смених мембраните обаче има 3 гумички и така и не разбрах за къде са гледах за други но нямаше в схемата на изпарителя пак ги няма.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 06 авг 2011 11:49

Най-вероятно си взел комплект за вакуумен/ел изпарител ако си с Ловато.Комплекта е общ и разликата е в 2-3 гумички по спомен.СМеняш всичко което е в твоя изпарител и толкова.

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Съб 06 авг 2011 23:13

Смених само платната гумичките не ги открих сега колата върви повече има повече варвеж,само дето разхода е същия 4л ГАЗ = 25км, Ламба сондата играе ли някаква роля при газта? и как се регулира?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”