Коригиране на височината на светлините - Джета 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Todrias
Автомобил: Volkswagen Jetta 2
Двигател:
Контакти:

Коригиране на височината на светлините - Джета 2

Мнениеот Todrias » Нед 07 авг 2011 22:18

Здравейте, колеги!

Уоу, първата темичка от мен ;р

Тъкмо се сдобих с VW Jetta A2, да ми е честита предполагам :beer

Това, което искам да коригирам е височината на предните си светлини/фарове. Сега фаровете светят твърде нагоре. Късите светлини осветяват страхотно удобно пътя напред, не е като нормално нагласени фарове - да светят пред носа на колата. Дългите обаче осветяват короните на дърветата, а държат пътната настилка в тъмнина. Мен ми се иска да шофирам, колеги, не да ловя червеношийки по дърветата :mrgreen: . Това с фаровете е следствие на това, че задната част на колата е леко клекнала - когато имам възможност ще сменя амортисьори и каквото е нужно, за да я оправя. Тогава фаровете биха светили адекватно. Но засега предпочитам просто да коригирам височината на светлините.

Как мога да го направя?

Ако е от значение - моделът е от последните джети - 90-92г.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Коригиране на височината на светлините - Джета 2

Мнениеот zdravko_jett » Нед 07 авг 2011 22:52

честита да ти е колега придобивката, значи под фара между лайстаната която е с цвета на колата и решетката има дупчица за д асе мушне отверка с кръстата отверка навиваш болтчетата и фаровете слизат надоло,за ляво и дясно има 2 капачета на ребрата на решетката намиращи се до фарра във вътрепната му горна страна ще ги забележиш

Потребителски аватар
Todrias
Автомобил: Volkswagen Jetta 2
Двигател:
Контакти:

Re: Коригиране на височината на светлините - Джета 2

Мнениеот Todrias » Пон 08 авг 2011 11:51

Благодарско за акъла. Наистина са го направили доста удобно за работа. :D

Положението беше такова, че болтовете, освен че бяха яко спекли - бяха затегнати сякаш докрай. Тоест - никаква не я свърших eusa

Като си оправя колата - задницата й да не е така клекнала ще заспи всичко... hope so :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”