Golf 4 1.6 SE прекъсва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sven86
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.6 SE прекъсва

Мнениеот Sven86 » Вто 09 авг 2011 16:39

Здравейте колеги
Нов съм във форома, затова ме извинете за грешките
Проблема ми е следния : купих си голф 4 1.6se 99-та година, колата прекъсва, не ми работи километража и на задна скорост издава странен звук. Смених свещите и кабелите като се надявах че проблема с прекъсването ще бъде отстранен но .... ГРЕДА пак си прекъсва Днес ходих на диагностика и там ми казаха че може проблема за всичко това да е в някакъв датчик на скоростната кутия но нямаха свободни часове и трябва да си запазя час кога да я оставя! Даите някакъв съвет защото на тия маистори тук в UK нещо нямам вяра
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Golf 4 1.6 SE прекъсва

Мнениеот dokros » Вто 09 авг 2011 19:28

Ти сигурен ли си, че ти казаха "датчик на скоростна кутия", по-скоро е датчик за положението на коляновия вал, намира се на блока на двигателя.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Сря 10 авг 2011 9:04

Може и този дето е за скоростомера, щом като не му работи километража.
Не знам колко струва но този на коляновият вал е скъпичък и за да се сменя трябва да е сигурен колегата.
А сменяването :o май на 8 клапаните е по лесно, а на 16 винтилките къде са го навряли..

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Сря 10 авг 2011 10:23

колега щом не ти работи километража и имаш оплаквания и за задна скорост почти сигурно е че си за VSS ( vehicle speed sensor) датчик на скоростната кутия. А прекъсването може да е от бзброй много работи: дебитомер, стъпков мотор, актуатора му, температурни датчици и какво ли още не...

Sven86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sven86 » Сря 10 авг 2011 16:03

Благодаря за помоща :)
но вчера ходих и при друг майстор и човека ми замери с компа си и каза че прекъсванвто е от дебитомера и сега поръчвам нов (40 паунда) :applause: дано да е от него, а за странния шум на заден хот ....... :horror: NEW GEARBOX !!!! Надявам се да намеря употребявана от някоя морга или от E-BAY (10/350 паунда) и дано да няма проблеми и с нея :bowdown

Благодаря още веднъж :D

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Сря 10 авг 2011 21:29

Sven86 написа: NEW GEARBOX !!!! D

Чакай бе човек ,не бързай ,първо смени маслото на скоростната кутия ,чак после търси нова ,от автоморга или e-bay ,каква е гаранцията, че пак няма да имаш проблеми?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 10 авг 2011 21:48

От опит мога да ти кажа, че в сервизите "на запад" не знаят да ремонтират компоненти. Каквото и да е станало, купувай ново, сменяй цялостно всичко. Същото е и при тебе - хърка на задна скорост, айде да сменяме цялата СК. Ако си планирал да си идваш към БГ с колата, ремонтирай я там. Дори и нова СК да ти трябва, в БГ моргите са по-евтини от английското ebay, поне що се отнася до СК.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Чет 11 авг 2011 9:12

Аз пък от болезнен опит казвам, че хъркането на заден е от счупена задна скорост,или по-точно самото зъбно колело,само смяната на масло няма да помогне. :да:

Sven86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sven86 » Чет 11 авг 2011 19:27

Ами да ви кажа не е просто хъркане и чукане на задна предавка.... шумът е доста притесняващ !! Когато превключвам на задна НЕ хърка (не издава никакъв шум), но щом потегля започва яко да трака сякаш съм пуснал гайка в консерва и си правя "шейк" heavy metal zork не ми се вярва това да е само от маслото :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”