Ventto Кора багажник

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ventto Кора багажник

Мнениеот parno » Вто 09 авг 2011 17:26

как се сваля кората на багажника на венто
тази на която се слагат говорители
от окачването се разтрака нещо под кората и не мога да го хвана какво е а започва все по-силно и по-често да трака
искам да я сваля - как

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Кора багажник - венто

Мнениеот vinixxx » Вто 09 авг 2011 19:50

мушни са в багажника,под кората има щипки,мисля че кората се издърпваше към задните седалки :wink:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 09 авг 2011 21:51

И аз съм стигал до свалянето и,точно заради задното окачване.И се отказах,защото тия пласмаси на задните колони май я настъпват,а и както един колега подсказа-не е и нужно за ремонта на задните амортисьори.
Бутни седалките и шапките на окачването са достъпни напълно.С ключ "лула"17 се развиват гайките,малко и внимателно се надига кората до 1см.-за да влезе "гърбавият" ключ(един от "зип" на Лада ползвах)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 10 авг 2011 5:45

добре знам за да се свали окачването какво се прави
никъде не съм казал че искам да правя такова нещо
искам да сваля кората

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 10 авг 2011 20:01

Погледни откъм багажното,през отворите на металната подложка се виждат "закачалките" на кората,но аз съм стигнал до извод,че първо трябва да падне пластмасата на задни странични колони,за да може да се избута кората безопасно.По спомен,нанизва се в посока задно стъкло,сваляне-избутва се към седалките.

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Чет 11 авг 2011 12:02

за да свалиш тази задната кора,която е под стъклото е нужно да свалиш първо 2те сиви кори,на които са закрепени коланите.Тези кори са на някакви метални пластини подобни на щипки.Без да свалиш тези 2 странични кори няма как да извадиш долната черна кора понеже е застъпана
При мен също тракаше тази кора и натъпках малко парцали в дупките под кората откъм багажника за да спре да тръпне

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 11 авг 2011 12:29

ами аз сложих дунапрен ама не спря
тряка така сякаш има нещо като маркуч или жило отдолу и при всяка неравност се чува трррррръъъъъъъъъццццццц
събота или неделя ако е хубаво времето ще опитам да я сваля че вече направо :banghead:

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 12 май 2015 12:29

Моля за помощ. Искам да извадя кората на багажника. Виждам щипките. Не искам да правя амортисьори или нещо друго. Искам да проверя антенният усилвател. Антената я локализирах на задното стъкло, заедно с една кутийка, която трябва да е усилвателя. Частично свалих кората лявата където е колана, но не мога да я сваля нацяло, защото се застъпва с кората на багажника. Много глупаво са го измислили :banghead
И ако някой каже аргументирано, че не си струва да се занимавам с тая антена и е много кофти(защото радиото не ми хваща добре, за това се занимавам, да знам дали да слагам друга някъде.
ПЛЮС на централното жило на коаксиалният кабел на антенният усилвател има. Обаче и с него и без него, директно включено радиото към него без тока или с тока - еднакво хваща. Ако не е друго, да запоя коаксиалната директно на антената.
Другото е, че когато пусна подгряването на задното стъкло и радиото почва да пращи и нищо не хваща. Грам. Антената е на задното стъкло, до реотаните за подгряването. Кабел ли е дълъг, какво - да знам. Не искам да слагам цигании по 5лв на предното стъкло.
п.п Моля някой да каже, че ще полудея. Едната щипка на кората на колана каквото и да правя, не мога да я сваля - с 2 пластинки е пластмасата притисната към купето. Отдолу няма как да я извадя, защото е закачена за кората. Кората както и да я места, пак не мога да я извадя. Не искам да счупя нещо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”