Инфо за Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hellix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Инфо за Golf 3

Мнениеот hellix » Чет 05 окт 2006 11:58

Здравейте,
Може ли някои да ми даде инфо за голфа от гаража 1,6 АЕЕ 1996 година. Защото още когато си го харесах ми направи впечатление с това че са му потъмнени стоповете и са му боядисани броните изцяло, а на други тройки не са.
Гледах в http://www.doppel-wobber.de/ , но нищо

Та въпроса ми е има ли някакво обяснение защо е така или просто 96 са си такива ?

Като екстри има само климатик, ел стъкла и подгряване. Няма ABS и възглавница.
Мерси предварително :)

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 05 окт 2006 12:51

стопове се сменят за 2 секунди.просто е от последните и те са така.на някои екземпляри са им боядисани броните.мисълта ми е че няма нещо кой зне кво което трябва да знаеш най-обикновен голф.от къде е внасян?!зависи и първия собственик как го е поръчал навремето.

ПП сега видях снимките....според мен не е фабрично това.май предишния собственик ги е боядисвал щото нито лайстните нито огледалата са ти в цвета на купето.аз залагам на допълнителна доработка и смяна на стоповете.опитал се е да го докара до ГТ.

Потребителски аватар
hellix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hellix » Пет 06 окт 2006 13:12

Не мисля че е доработка, защото в София съм виждал още поне 5 такива абсолютно същите, а един съсед има такъв, само че ГТИ
сега видях и http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=28141 тема. И тук е същото изпълнение, макар и по-предна година :shock .
По скоро някои си излизат така, но не разбрах защо? Предполагам че е накаква прищявка на производителя или както казваш последните излизат така. Както и да е. Тенк Ю :) :drunk

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пет 06 окт 2006 14:36

еми аз карам точно такъв ... и си е нормален на външен вид единственото което е по отличително ако изобщо може да се нарече така са броните в цвета на колата , двусекционните форове , тоя поголемия нож дето се го задирам, шибидах лети джанти ... ама то тия неща си ги е харесал предишния сопственик инъче си е с обикновенни стопове моя се води Rouling Stouns

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 06 окт 2006 14:43

Съседите ми имат един ТДИ 96-та,който се води Бон Джови или Пинк Флойд и имат затъмнени стопове,бели (ако питате мен-сиви)километражи,двусекционни фарове и халогени,брони с цвета на купето,спойлерчето отзад,но нямат пластмасовите вежди на калниците,пластмасовите прагове и още някои елементи.Мойто бръм ги има всичките,GTI естествено също,както и по-спортните седалки.Зависи от нивото на изпълнение и от предишния собственик.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 06 окт 2006 17:54

Голфа е хубав има графитените километражи и ГТИ волан. Имам само една препоръка махника фордовата топка на скоростния лост.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Инфо за Golf 3

Мнениеот kris11 » Пет 06 окт 2006 19:36

hellix написа:Здравейте,
Може ли някои да ми даде инфо за голфа от гаража 1,6 АЕЕ 1996 година.

Още един в клуба на АЕЕ - добре дошъл.

Мотор пълна инжекция , но с пластмасови смукателни колектори = на газов инжекцион , ако се решиш на газификация.
За градско ускорява много добре, но извън града след около 4600 об се спъва. Евтин въздушен филтър , но с трудна реализация за преход към спортен.Филтъра е кръгъл като на 1,4л мотори.
При мен двигателя е ОК не смуче масло - за вече 9500км масло не съм доливал.
При мен проблемен ел.двигател на вентилатор на радиатора - вече 2 ри ./ сега съм с 2 ра младост/

И при мен броните са боядисани, но огледалата не са
А сигурен ли си , че е 96год .???? Защо няма ербеци ????
Много ама адски много досаден проблем с менене на оборотите на ПХ при загрял двигател./ не е само при мен има го при 1,4л пълната инжекция./
И си смени последната буква на Х за сме в унисон

Последна промяна от kris11 на Съб 07 окт 2006 21:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 07 окт 2006 7:49

Много интересно с тия брони. Може пък наистина да има и някъв такъв по завъртян модел, щото по принцип брони в цвета на колата се води екстра обаче ... там броните не са така боядисани целите фабрично, а тоя ръб отгоре, който всъщност прави бронята да е издадена напред точно под фаровете например ако гледаме отпред - тои си е черен. Оттам надолу цялата броня е в цвета на колата и отдолу ножа пак си е черен. Но така абсолютно цялата брона без ножа да е в цвета на колата не бях виждал. Освен това тая екстра доколкото знам върви в комплект с огледала в цвета на колата, а при тези огледалата са си обикновени черни. Много интересно наистина ... :shock Но е възможно да има и някакъв такъв от тия по завъртяните моделчета с по нещо по-нестандартно. Иначе трябва един бояджия да ги е пребоядисвал :)

Потребителски аватар
hellix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hellix » Пон 09 окт 2006 11:50

w_smith :047: Махам я веднага. Преди мен са я сложили :)

kris11 Благодаря :beer .
Значи за газ ми мина много набързо тази мисъл, но се отказах.
Много ми харесва как върви. Определено бях много изненадан от този мотор. За тези коне набира перфектно.
За годината съм сигурен WVWZZZ1HZTP202121 .Проверих я още преди да го взема миналата година. :)

Това което казваш за оборотите ме интересува много, защото на празен ход и при мен мърдат.От известно време се каня да отида някъде на диагностика. Търсих във форума и мислех да пусна нова тема и да питам от какво може да е (грешки, дебитомер ако има при този мотор, ламбда и т.н ) :roll: Можеш ли да дадеш малко повече инфо. Това често срещан проблем ли е?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 10 окт 2006 8:01

@ hellix
На комп. няма грешки. с нови свещи ,филтри/ въздушни и горивен, нова капачка, палец , кабелите са добре , но клатенето на оборотите ди го има. По време на студа през февруари взе да дига обороти до 1000 когато му кефне и ги държи . като се постопли направи малко прочистване .
Гледал съм по морги , но за тези мотори ги няма все още / за резервен комп за проба и ТПС датчик/.

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Съб 21 окт 2006 12:20

Моят голф съще е тка даже е с широката маска отпреде от ГТИ с бели километражи и сущите стипове, бронии, мигачи и халогени ;)

VW Golf 3 1.6 AEE 1996 г.
Airbag
Ел. Стъкла
Рикаро седалки
Пълна Инжекция
Серво
централно
Климатик
металик

а иначе за това което питаш наистина така си излизат от завода това са поръчковите изпълнениея. 8)

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Съб 21 окт 2006 13:03

а какво ще кажете за голф 3 1,8 MI 1992 на стъкла, с централно хидравлика оборотомер ел километраж ел стъкла ел огледала ел шибидах халогени двусекционни фарове лети джанти аларма стерео пласмасови вежди на калниците и пласмаси на праговете боядисани брони КЛИМАТИК?никъде няма обозначено по колата и по дукоменти че е GT!!! :shock

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Съб 21 окт 2006 17:17

titi28 това е мн интересно

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Съб 21 окт 2006 20:57

tanokaridi написа:titi28 това е мн интересно
скоро ще го снимам и ще го видите,внос от италия е учудващо двигатеря работи перфектно няма цънка ражда по него засега след като го обслужих съм много доволен! :lol:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 21 окт 2006 22:40

целите брони са боядисани само на американското изпълнение на Г3, но тогава са боядисани и лайсните и отзад дупката за номера е квадратна, има и др. разлики :idea:
тука определено броните са допълнително боядисани целите в цвета на купето - явно са били черни, но от друга страна черни брони са само 92, 93г., на по новите задължително са лакирани в цвета на купето :screwy за мен обяснението е, че броните са сменяни по някаква причина - продават се черни, и в последствие са боядисани. А може пък предишния собственик да е решил просто да си ги боядиса целите :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”