При смяна от по ниска на по висока предавка падат мн об.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
paradoxkc
Автомобил:
Двигател:

При смяна от по ниска на по висока предавка падат мн об.

Мнениеот paradoxkc » Пет 19 авг 2011 16:25

Колата ми е Голф 3 1.8 бензин/газ.Въпросът ми е дали е нормално при смяна от по ниска към по висока предавка да падат оборотите с ~800 оборота Примерно сменям от 2 при 2400об. на 3та където падат на 1600об. Изключение прави само от 4-та на 5-та където падат с 400об.Направи ми впечатление че на две от служебните коли(Опел Астра и Опел Омега-бензини)падат с 300-400об. което ме навежда на мисълта че скоростната е прецакана или почва да се скапва

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: При смяна от по ниска на по висока предавка падат мн об.

Мнениеот emo-gar » Пет 19 авг 2011 16:35

На първо време виж кода на кутията,оттам предавателните числа.Може и да ти е сменяна .А като си ползваш десния крак-не ги ли набира,отразява ли се на мощността и скоростта?Мисля, че едва ли е от повреда в кутията,този мотор се кара приятно при 2400-2800об.

paradoxkc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradoxkc » Пет 19 авг 2011 17:11

emo-gar написа:На първо време виж кода на кутията,оттам предавателните числа.Може и да ти е сменяна .А като си ползваш десния крак-не ги ли набира,отразява ли се на мощността и скоростта?Мисля, че едва ли е от повреда в кутията,този мотор се кара приятно при 2400-2800об.

набира си но при смяна от по ниска към по висока предавка е много тромава!

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Пет 19 авг 2011 18:25

Най-вероятно ми звучи кутията да е виновна,както каза колегата погледни кода. Иначе при мен падат с по 400-500 - ГТ съм с APW.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 20 авг 2011 9:35

И при мен на бенз.1,8 М.И-кутия APW.Има версия да си с "дизелна" кутия, или сменян диф.,но не е повреда-просто такива са предавателните числа.Провери при една и съща скорост,например 80км/ч-на колко оборота е мотора,на 4-та и 5-та скорост.Това е добра база за сравнение,все някой е засичал.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 20 авг 2011 10:09

явно кутията ти е дълга и за това има голяма разлика в оборотите при различните скорости
което е добре за икономия на гориво и за магистрала
негативната страна на дългите кутии е по лошата динамика
ако искаш по добро ускорение слагай къса кутия

paradoxkc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradoxkc » Съб 20 авг 2011 12:06

moimoimoi написа:явно кутията ти е дълга и за това има голяма разлика в оборотите при различните скорости

не бих казал че е добре за икономията на гориво защото разходът ми не е малък.Извън 8 в града 11 газ.Ако сложа къса кутия няма ли да падне разходът?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 20 авг 2011 15:21

Хич не ти е лош разхода за газ,то има значение и с каква скорост се движиш извънградско(там мисля около 1 е в повечко).На бензин разхода ми е 6/10,без да се напъвам особено-на газ явно е нормално по 1-2 единици отгоре.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 20 авг 2011 19:12

какви глупости пишете не е истина.....все едно никога не сте карали коли...нормално е катосменяш предавка да падат оборотите.като форсирате на празна и пуснете газта на карб и моно почват да падат веднага.на инжекция компютъра ги държи секунда две и тогава падат.какви кутии,какви предавателни числа и глупости изписахте scare

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 20 авг 2011 19:17

paradoxkc написа:
moimoimoi написа:явно кутията ти е дълга и за това има голяма разлика в оборотите при различните скорости

не бих казал че е добре за икономията на гориво защото разходът ми не е малък.Извън 8 в града 11 газ.Ако сложа къса кутия няма ли да падне разходът?

Този разход е съвсем добре, не виждам колко повече от това искаш да го свалиш? Явно са ти по-дълги скоростите и затова са такива разликите. Както вече ти казаха - това е хубаво ако искаш да пестиш гориво щото на по-висока скорост си с по-малко обороти и съответно в динамично отношение колата ти е по-мудна. Пълно щастие няма, за съжаление :beer

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 20 авг 2011 22:38

agent_kowalski написа:какви глупости пишете не е истина.....все едно никога не сте карали коли...нормално е катосменяш предавка да падат оборотите.като форсирате на празна и пуснете газта на карб и моно почват да падат веднага.на инжекция компютъра ги държи секунда две и тогава падат.какви кутии,какви предавателни числа и глупости изписахте scare

Колега,нали не мислиш че инДжекцията знае нещо за скоростната кутия и защо на моно-инжектор и мулти инжектор ще има някаква разлика-от какво си мислиш че се получава?Или някой ти е казал нещо,защото мога да ти демонстрирам как моно се държи нормално и оборотите си спадат доста бързо при отнемане на газта,както и "ненормално" замисляне..изказваш се доста рязко и без никакъв резон.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Нед 21 авг 2011 11:31

agent_kowalski написа:какви глупости пишете не е истина.....все едно никога не сте карали коли...нормално е катосменяш предавка да падат оборотите.като форсирате на празна и пуснете газта на карб и моно почват да падат веднага.на инжекция компютъра ги държи секунда две и тогава падат.какви кутии,какви предавателни числа и глупости изписахте scare

Колега,
при определена скорост на движение и небоксуващ съединител оборотите на двигателя зависят точно от предавателното число на предавката, която е включена в момента.

Така че помисли си кой пише глупости.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 21 авг 2011 17:11

пак чета темата,и аз ли не разбирам или проблема е че оборотите падат много при смяна на скоростите.как се сменят скоростите?натиска се съединителя и лоста нещо се прави с него.стоп scare когато е натиснат съединителя какво става?еми няма "връзка" между двигател и кутия от там и с колелата.тука на мен лично ми се струва че кутията не играе роля с тия падащи обороти.
извинявам се ако нещо не съм разбрал,или говорим за различни неща.но това,което аз разбрах не го вписвам с предавателни числа и кутии.наздраве на всички :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 21 авг 2011 17:52

Има и друго, зависи колко бързо ги включваш. Ако се забавиш съответно разликата в повишаващата предавка става по-голяма.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 21 авг 2011 17:55

да,но пак няма общо с кутията :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”