Проблем с контактния ключ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
yanis
Автомобил:
Двигател:

Проблем с контактния ключ

Мнениеот yanis » Чет 21 сеп 2006 22:46

Привет на всички колеги от форума. От известно време имам проблем с контактния ключ. Проблемът е че понякога не ми завърта стартера т.е. давам контакт, светват лампите, но не неще да завърти. След няколкочасово умуване и човъркане установих, че като размърдам буксата, която се намира на края на контактния ключ и запалва. Почистих всички клеми, но след известно време пак същия номер и хайде наново сваляне на корите на волана и същото упражнение. Моля някой, който знае какъв е проблема да сподели. Колата е Г2, 1,8, карбуратор. Благодаря.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 21 сеп 2006 22:55

Мой приятел с Джета имаше такъв проблем.Ключът върти пластмасов електрически ключ,за който е хваната буксата и кабелите.Може да го смениш с нов.

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Пет 22 сеп 2006 0:38

В една друга тема бяха писали че ключатите правят тази процедура не много скъпо.... било си стандарен проблем :) и аз трябва да ходя ама се не го правя.. накрая като откаже изцяло ще я бутам до там май :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 сеп 2006 7:54

На Г3 преди около 2 години сменях тази дбадба на една колежка. М/у 12 и 17 лева от Ауто+ (не помня цената) Още си кара със сменения и няма никакви проблеми! Значи въпреки приятната цена е читав!
Но смяната е много шиб....а! 3 часа висях с главата надолу! Задника на седалката, а главата при педалите... За съжаление, колежката не беше в колата! mhihi

yanis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanis » Пет 22 сеп 2006 8:11

Благодаря за съветите колеги.

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Пет 06 окт 2006 15:22

миналата седмица имах същия проблем, и решението е 11 лв за клеморед(електрическата част на контактния ключ),ключаря ми каза че е най-добре да е на Febi. смени го за 15 мин. и ми взе 10лв. проблема е че се вади волана за да може да се бръкне а като се махне волана има една как да го нареча незнам прастен който го вади със скоба пригодена за голф.иначе в самата смяна няма нищо сложно

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 06 окт 2006 19:29

stefi_pavlov написа: смени го за 15 мин. и ми взе 10лв. проблема е че се вади волана за да може да се бръкне

Да ама възглавницата ???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”